Autósmozi: Alfa MiTo

Vágólapra másolva!
Nem csak azért jelentős az Alfa MiTo, mert neki van leginkább emberarca a gépkocsik közül, pajzsorral, légbeömlőszájjal, lámpaszemekkel és izzópupillákkal, hanem azért is, mert nagyon komoly szerepet szántak neki. Autósmozinkban kerestük a választ, mennyire felel meg a várakozásoknak.
Vágólapra másolva!

Kis autó, nagy feladat - az Alfa MiTo küldetése nem csak az, hogy vevőket csalogasson el a Minitől, hanem az is, hogy a márka új stratégiájának első nagyszériás képviselője legyen.

A 8C Competizione káprázatos formája a Milánó és Torino szavakból képzett MiTón is visszaköszön, de a dizájnnál többet ígér a gyár: visszahoznák azokat az alfás értékeket, amelyek elvesztek az utóbbi években.

A terv impozáns, jönnek is sorra a sikerek. Az 1,4-es turbómotorral szerelt verziót tesztelő Varga kollégának annyira tetszett az autó, hogy legszívesebben neki ítélte volna az általunk kiadott neves [origo] év autója címet. Nem kisebb elismerés, hogy egy autórajongó homoszexuális közösség nemrég az év melegautójának választotta meg a kiskocsit.

Autósmozinkból kiderül, mi érződik menet közben az alfásításért tett erőfeszítésből.