Az autó, amelynek meg sem kottyant egymillió kilométer

mitsubishi carisma
Vágólapra másolva!
Átlépte az egymillió megtett kilométert 1996-os Mitsubishijével egy lengyel tulajdonos. Az autónak soha nem volt komoly baja.
Vágólapra másolva!

Az 1996-os Carisma eddig 1 001 112 kilométert futott a lengyel utakon és Európa-szerte, méghozzá komolyabb meghibásodás nélkül. Az autó tulajdonosa Jerzy Czarja, volt ejtőernyős katona, aki azért vásárolta meg kétévesen, 50 ezer kilométerrel a szomszédjától, mert előző kocsija összetört egy karambolban. És mert bízott a japán autókban.

Forrás: Mitsubishi

Komoly probléma soha nem volt az autóval, csak apróságok jöttek elő: minden keréknél csapágyat cseréltek, ezen kívül új hátsó szabályzókarra is szükség volt, és persze a féktárcsák is elkoptak párszor. A stabilizátorrudat kétszer cserélték, tavaly tavasszal szivárogni kezdett a hűtőfolyadék, de elég volt tömítést cserélni, és már meg is oldódott a dolog.

Az átfordulás előtti utolsó felvétel. Már csak egy kicsit kell menni vele, hogy kevesett futottként kerülhessen piacra Forrás: Mitsubishi

A Carisma volt a Mitsubishi első olyan modellje, amelynek fejlesztése Európában folyt, és a kontinensen is készült. 1995 májusa és 2003 decembere közöttt mintegy 400 ezer darabot gyártottak a modellből, ennek 30 százaléka szedán, 70 százaléka pedig ötajtós volt.