Csak átvizsgálják a gyilkos Jeepeket

jeep tűz
Vágólapra másolva!
Félig-meddig meghajolt az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság akarata előtt a Chrysler, 2,7 millió Jeepet néz át. Kötelező visszahívásról azonban hallani sem akar a cég.
Vágólapra másolva!

Az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság (NHTSA) korábban 2,7 millió Jeep Grand Cherokee és Liberty visszahívását javasolta a gyártó Chryslernek. A szervezet indoklása szerint a hátsó tengely és a lökhárító közé épített benzintank konstrukciója hibás, a ráfutásos balesetek során ezért az indokoltnál jóval több tűzeset történt az érintett modelleknél. A balesetekben 15 ember halt meg.

A Chrysler június elején dühös hangvételű levélben adta az NHTSA tudtára, hogy biztonságosnak tartja autóit, és nem ért egyet a hatóság következtetéseivel. Csak pár hét kellett, hogy a Fiattal szoros kapcsolatban álló gyártó változtasson véleményén, de így sem hajolt meg teljesen a hatóság kérése előtt.

Forrás: NHTSA

A Chrysler az 1993-2004-es modellévű Jeep Grand Cherokee-k és a 2002-2007-es Jeep Libertyk esetében csak önkéntes jellegű szervizakciót indít, amelynek keretében az aggódó tulajdonosok felkereshetik a márkaszervizeket. "Vizuális vizsgálattal" ellenőrzik majd az autókat, és amennyiben szükségesnek látják, módosítanak a hátsó kialakításon az ütközési energiák jobb elvezetését biztosítva. Sokan máris biztosra veszik, hogy a vizuális átvizsgálások nagy százalékában mindent rendben találnak majd az autókon, annál is inkább, mert a Chrysler továbbra is kitart amellett, hogy a kifogásolt autók kategóriájuk legbiztonságosabbjai közé tartoznak.