Koreából érkezik a Passat új ellenfele

Vágólapra másolva!
A középkategóriás, cégek körében is oly kedvelt limuzinok között a német gyártók termékei a legnépszerűbbek, viszont a koreaiak egyre keményebb ellenfeleket indítanak csatába ellenük. Most a felfrissített Optimával igyekeznek elcsábítani a vevőket.
Vágólapra másolva!

Sok más újdonsághoz hasonlóan a Frakfurti Autókiállításon mutatkozik be az új Kia Optima, de a gyártó már kiadta a hivatalos képeket és a műszaki adatokat róla. Az észak-amerikai változatot vették alapul, ahhoz képest nem túl sokat változtattak a formán.

Forrás: WorldCarFans

Megjelent a “tigrisorr” hűtőrács, újak a fényszórók és a első lökhárító, benne a három LED-ből álló ködlámpákkal. Hátul szintén módosultak az immár LED-es lámpák, valamint a 16 és 18 hüvelykes felnik választéka.

Az Optima 4,85 méteres hosszához 2,8 méteres tengelytáv tartozik, a gyártó ígérete szerint a belső tér még tágasabb és komfortosabb lett, megnövelték a hátsó lábteret és a csomagtér is nagyobb, mint volt.

Forrás: WorldCarFans

A műszerfalon puha műanyagok, zongoralakk és fémes betétek váltják egymást, jobb zajszigetelést, illetve egyszerűsített középkonzolt kapunk, 7 vagy 8 hüvelykes érintőkijelzővel. Felárért vezeték nélküli töltővel szerelt telefonrekesz vagy akár 10 hangszórós Harman Kardon audiorendszert is kérhetünk hozzá.

Forrás: WorldCarFans

Két literes, négyhengeres benzines dolgozik alapesetben a motortérben, ez 163 lóerőt és 196 Nm-t képes leadni. A dízelpártiak kérhetik 1,7 literes CRDi erőforrással, a 140 lóerő mellé 340 Nm-t kapunk, de Európában keresett lenne egy nagyobb, erősebb változat is. A motorokhoz hatfokozatú kéziváltó vagy hat- és hétfokozatú automata kérhető, utóbbi duplakuplungos kivitel. Később plug-in hibrid és nagyteljesítményű, sportos változat is várható.