[origo] címlap

hírek

levelezés

internet előfizetés

vásárlás

Keresés

Képdepó


Az új Suzuki Swift

Gyorskereső


Autó > Gazdaság


Új autókHasznált autókHírlevél

E-mail:


Megérkezett Magyarországra a Ferrari
2004. november 26., péntek, 15:07|Utolsó módosítás: 2004. december 9., csütörtök, 7:31
A cikk betűmérete: kisebb nagyobb

A Ferrari-Maserati megvetette lábát hazánkban is, a csoport saját márkakereskedői hálózatot alakít ki. Pénteken, a Váci úton megnyílt a szalon és márkaszerviz.


Forrás: [origo]
Képgaléria

[origo] biztosítás

Casco, kötelező: válassza a leg- jobb biztosítási ajánlatot!


Tovább>>>

Ajánlat
F430: a Ferrari utcára viszi a Forma-1-et
Úri passzió - Maserati GranSport
[origo play]

Nézzen be a szalonba!
Képgaléria
Gyönyörű fotók az autócsodákról


Ha nagyon-nagyon gazdag lennék, most ünneplősre fognám, hiszen a mai (pénteki) naptól megtehetném, hogy fogom magam, bemegyek a Váci úti Ferrari-Maserati szalonba és kérek egyet az új F430-asból. Minthogy azonban nem vagyok túl jól eleresztve, egyelőre a nyálcsorgatás jutott osztályrészemül, amiből különben még véletlenül sem nőttem ki.

Nem is lehet olyankor, amikor alig két-háromszáz négyzetméternyi alapterületen Maserati Quattroportét, Spydert, Coupét, új Gransportot, valamint Ferrari 575 Maranellót, F430-ast látni összezsúfolva, ilyen alkalmakkor még a legkeményebb szívű autós újságíró is ellágyul kicsit. Én el sem akartam menni a helyszínről, nyilván, mert még gyerek vagyok.

Na de a lényeg, Ferrariék Európa határainak közép- és délkeleti részei felé kívánnak nyitni, a terjeszkedés első lépésében Magyarországon és Szlovéniában hoznak létre saját márkakereskedői hálózatot. Az olaszok az Európai Unióhoz májusban csatlakozott tíz ország közül eme kettőt tekintik legfontosabbnak, a változások eredményeként 52-re emelkedett a Ferrari, Maserati márkákat forgalmazó országok száma.

A csoport az európai újjászervezés részeként átveszi a spanyol piac közvetlen irányítását is, emellett idén olyan fontos piacokon jelent meg, mint Oroszország és Kína. Új képviseletek nyíltak Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Belgiumban és Hollandiában, ily módon a csoport jelenleg közvetlenül ellenőrzi azokat a területeket, amelyen ügyfeleinek mintegy nyolcvan százaléka jelen van. A Ferrari-Maserati magyarországi importőre az SPQR Warm Up Kft.

A szalon ünnepélyes megnyitóján tiszteletét tette a Ferrari alelnöke, Piero Ferrari, aki hangsúlyozta, az év első kilenc hónapjában nyolc százalékkal növelték eladásaikat. Azt sem hallgatta el, hogy a Financial Times nemrégiben listát készített a világ legelismertebb vállalatairól, s ezen a 40. helyet érdemelte ki a Ferrari, Olaszország legjobb eredményét produkálva. Martin Leach, a Maserati ügyvezetője először arról beszélt, különleges év ez társasága számára, hiszen az fennállása 90. évfordulóját ünnepli. Eztán ő is kiváló eredményekről adott számot, az értékesítés 35 százalékkal emelkedett.

Kattintson a galériáért!


Elhangzott, jelenleg 17 Ferrariról és húsz Maseratiról tudnak az országban, az értékesítési tervek viszonylag szerények: 2005-ben hat Ferrari és húsz Maserati eladásával kalkulálnak. A csoport a következő hónapokban elsősorban jelenléte megerősítésén kíván dolgozni, minden más csak ezután jöhet. Magyarországon a Ferrari-Maserati teljes termékpalettája elérhető lesz (mindenféle felszereltséggel), az árakról egyelőre nem tudtak tájékoztatást adni. Ennek oka, hogy nem tisztázott még a regisztrációs adó mértéke, a nettó (vagyis kiinduló) árak mindenesetre ugyanazok, mint az összes többi európai országban (74 ezer és 170 ezer euró között).

-tyg-

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva

[origo] legfrissebb


Földrengés volt a szlovák határnál

Bankpapírok a középpontban

Áramot is árul az osztrák Aldi

Úgy éreztem magam, mint egy prostituált

Megugrottak a piacok a remek makroadatokra

Használt autókFórum


Vezetünk - de hogyan is?

Benzin vagy Dízel?

OLDTIMEREK

Milyen autó a Suzuki Swift?

Kinek milyen gepkocsi tipus tetszik a legjobban ?


TIPP


autóriasztók


Forma-1


autók


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!