[origo] címlap

hírek

levelezés

internet előfizetés

vásárlás

Keresés

Képdepó


Az új Suzuki Swift

Gyorskereső


Autó > Gazdaság


Új autókHasznált autókHírlevél

E-mail:


Február elején indul az új Swift gyártása
2005. január 24., hétfő, 8:54|Utolsó módosítás: 2005. január 24., hétfő, 9:54
A cikk betűmérete: kisebb nagyobb

Február elején kezdődik a Suzuki új Swift modelljének gyártása Esztergomban, ahol Fiat szabadiőautók is készülnek majd az év végétől. A japán autógyár magyarországi üzemében az idén további 40 milliárd forintot fordítanak a gyártókapacitás bővítésére - írja a Világgazdaság.


Ajánlat
A Suzuki 250 ezer új Swift eladásával számol
Kétmillió alatt lehet az új Swift ára
Nemzeti hős - Suzuki Swift MY2005
Párizs: jön a Suzuki Swift utódja

Tihanyi Tamás, a Magyar Suzuki Rt. PR-vezetőjének tájékoztatása szerint az új Swift gyártása február 4-én indul, míg a szalonokba február végén, március elején jelenik meg az új kisautó. Az esztergomi gyárban december óta már nem szerelnek össze az Opellel közösen kifejlesztett Wagon R+ modellből, így idén csak az Ignis és a Swift kerül a gyártósorra. Az előbbiből mintegy 60, az utóbbiból 80 ezer készül a tervek szerint, tehát a tavalyi 95 ezerrel szemben idén várhatóan 140 ezer gépkocsi hagyja el a szerelőszalagokat.

A japán autógyár magyarországi üzemében az idén további 40 milliárd forintot fordítanak a gyártókapacitás bővítésére, aminek köszönhetően év végére 200 ezer autó kibocsátásra lesz képes a gyár. A kapacitásbővítésre szükség is van, hiszen decemberben kezdődik a Fiattal közösen kifejlesztett szabadidőautó próbagyártása. Erről egyelőre csak azt tudni, hogy nagyobb lesz mint az Ignis és két-, illetve négykerék-meghajtású kivitelben egyaránt készül. A Magyar Suzuki Rt. 300 milliárd forintos árbevételt tervez erre az évre. Az új Swift modellből, amelyet Magyarországon és Japánon kívül még Kínában és Indiában gyárt a cég, az idén 250 ezret terveznek eladni.

Ambíciózus tervek az anyacégtől

Japán legnagyobb kisautó-gyártója, a Suzuki Motor Corp. az idén 9 százalékkal 2,2 millió autó gyártását tervezi az idén és az értékesítés 12 százalékos növekedésével számol világszerte. A cél eléréséhez összesen 2,09 milliós értékesítést kell produkálnia a cégnek. A motorkerékpárok esetében még optimistább a társaság, eladásukat 13 százalékkal, 3,65 milliósra tervezi növelni a General Motor 20 százalékos tulajdonában lévő cég.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva

[origo] legfrissebb


Földrengés volt a szlovák határnál

Bankpapírok a középpontban

Áramot is árul az osztrák Aldi

Úgy éreztem magam, mint egy prostituált

Megugrottak a piacok a remek makroadatokra

Használt autókFórum


Vezetünk - de hogyan is?

Benzin vagy Dízel?

OLDTIMEREK

Milyen autó a Suzuki Swift?

Kinek milyen gepkocsi tipus tetszik a legjobban ?


TIPP


autóriasztók


Forma-1


autók


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!