Elkezdődött a Hygiasept Kupa

Vágólapra másolva!
Péntek délután az időmérő edzésekkel vette kezdetét az Autós Gyorsasági Bajnokság második versenyhétvégéje, ahol a legnagyobb meglepetést Vári Róbert okozta, aki megnyerte a Suzukik időmérőjét.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

A Seat Leon Szuperkupában Kiss Norbert érte el a legjobb eredményt, 1:59,760 másodperces időeredménnyel. Ezzel két másodperccel javította meg a tavalyi pályacsúcsot, amelyet Hatvani Bálint ért el az akkori második időmérő edzésen. A rajtrács második helyét a még lábadozó Wéber Gábor szerezte meg, 75 ezredmásodperccel maradt le riválisa mögött. A harmadik helyről Michelisz Norbert rajtolhat a holnapi futamon, a lemaradása az elsőtől 0,431 másodperc.

A Suzuki Swift kupában rajthoz álló 12 versenyzőből Vári Róbert szerezte meg az elsőséget, maga mögé utasítva Assenbrenner Tibort és Farkas Lászlót. Vári eddig nem igazán számított élmenőnek, ezért igencsak meglepetés, hogy most 1,4 másodperccel verte el a bajnokságot vezető Assenbrennert.

A Renault Clio Kupa mezőnyéből mindössze három versenyző vesz részt a bajnokság harmadik futamán, ezért a kistúraautókkal együtt indulnak majd a versenyben. Hármuk közül Vida János bizonyult a leggyorsabbnak, aki a kistúrásoknál is a harmadik rajthelyet szerezte meg. A kis túraautók között Zentai Sándor ismét nem talált legyőzőre a Suzukival, egy másodperccel volt gyorsabb Walterné Dancsó Adriennél.

Az Igol nagy túraautók időmérő edzésén - akárcsak a hungaroringi futamokon - ismét a Porschék teljesítettek a legjobban. Sorrendben Walter Csaba, Rácz István és Bódis Kálmán végzett az első három helyen. Az Acis formaautók mezőnye mindössze nyolc versenyzőből áll, a leggyorsabb Pödör Balázs teljesítette az edzést, a rajtrács második és harmadik helyét Day Alon és Jan Steppuatat foglalhatja el.