Wéber futamot nyert az Európakupán

Vágólapra másolva!
Fantasztikus magyar sikert ért el a Zengő Motorsport csapata a Seat Európakupán. A franciaországi Pauban Wéber Gábor az élről rajtolva magabiztosan nyerte meg a Seatok futamát.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]


Szombaton a nyolcadik helyen intették le Wébert, vasárnap az élről indult


Szenzációs eredményt ért el a Zengő Motorsport csapata a Túraautó-világbajnokság betétfutamán Pauban. A Seat Európakupa második hétvégéjének első futamán Wéber Gábor "csak" a nyolcadik lett, de ezzel lehetőséget biztosított magának arra, hogy vasárnap nyerjen. A WTCC-s szabályok szerint ugyanis a szombati futam első nyolc helyezettje másnap fordított sorrendben rajtolhat el a vasárnapi futamon. Ennek értelmében Wéber Gábor indulhatott az első helyről, ami hatalmas esélyt jelentett számára a futamgyőzelemre.

Wéber Gábor élt a lehetőséggel, megnyerte a Seat Európakupa negyedik futamát, amely régen nem látott nemzetközi siker a magyar autóversenyzés számára. Wéber nem is akárhogyan szerezte meg a győzelmet, ugyanis majdnem hat másodperccel nyerte a futamot, a verseny leggyorsabb körét is ő autózta.

Forrás: [origo]


Fölényesen nyert Wéber, Michelisz a hetedik helyen ért célba


A csapat másik autója sem szerepelt rosszul, hiszen Michelisz Norbert a 12. helyről rajtolva is fel tudott jönni pontszerző helyre, méghozzá a hetedikre.