Ismét hatalmas Porsche csata

Vágólapra másolva!
Végre arról szólt a nagy túraautók versenye, amiről kell. Rácz István és Walter Csaba ezen a futamon is félelmetes tempót diktált, aminek Rácz műszaki hibája vetett véget, így Walter nyert. A kistúrásoknál Zentai Sándor, a cliósoknál Vizin Tamás győzött.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Walter Csaba ismét győzni tudott, így megerősítette vezető helyét a bajnokságban


A szombati események alapján érdekes versenyre volt kilátás a nagy túraautóknál, a Pannónia-Ringen. Az időmérőn ugyanaz az eredmény született, mint szombaton, vagyis Walter Csaba rajtolhatott az élről, mögötte nagy vetélytársa Rácz István, majd Bódis Kálmán. A verseny rajtjánál Walter jött el a legjobban, de a kettes kanyar után már Rácz István állt az élre. Bódisnak ezúttal nem volt esélye, hogy megkoccintsa Waltert, sőt sokkal inkább azzal volt elfoglalva, hogy az ötödik helyről rajtoló Herter Gusztávot maga mögött tartsa.

Ezek után jött két bajnoki aspiráns erődemonstrációja, Rácz és Walter őrült rohanásba kezdett, faképnél hagyták a komplett mezőnyt. Hátrébb a műszaki hiba miatt utolsó rajtkockába szoruló Perényi Zoltán előrejövetelét csodálhatta mindenki, míg elől félelmetes tempót mentek. A verseny közepe felé Rácz talán egy kicsit távolodott, de Walter szépen lassan visszaállította a távolságot. Három körrel a vége előtt elindította a hajráját, de nem sokáig tartott a küzdelem. Rácz hibázott, aminek hatására Walter rögtön elment mellette. Rácz autója ekkor megadta magát, így a nagy csata végül elmaradt. Ezek után Walter több mint egy perces előnye tudatában lelassított és begurult a célba. Bódis Kálmán fél kör hátránnyal lett második, majd Herter Gusztáv és Perényi Zoltán következett.

Forrás: [origo]

Nagyszerű versenyt produkált a két porschés, Rácz és Walter


A kis túraautóknál nem sok változás történt, talán csak annyi, hogy ezúttal mindkét Clio bele tudott szólni a küzdelembe. Vizin Tamás erre a versenyre Cliót cserélt, amivel sokkal gyorsabbnak bizonyult, az időmérőn és a versenyen is maga mögött tudta tartani Vida Jánost. A kistúrások közül ezúttal is Zentai Sándor volt a leggyorsabb, rajt-cél győzelmet aratott, míg Walterné Dancsó Adrienn egy nyugodt versenyzéssel hozta a számára megnyugtató második helyet. Pap Zoltán ezúttal behozta a Hondáját a harmadik helyre.

Forrás: [origo]

A két Clio ezúttal helyet cserélt, de felfértek a képzeletbeli dobogóra


A forma autóknál a vártnál nagyobb verseny alakult ki, ugyanis Kis Pál Tamás ezen a napon nem adta könnyen a vezető helyét. Eszenyi László ugyan többször próbálkozott, de utána mindig hibázott, így a végén mégis Kis Pál Tamást intették le elsőnek. Eszenyi második, Pödör Balázs lett a harmadik.