Michelisz ismét nyert

Vágólapra másolva!
A Seat Leon Szuperkupa vasárnapi futamán Kiss Norbert rajtolhatott az élről, de az első kanyarban hárman akartak bekanyarodni egymás mellett, aminek a végén Kiss a kavicságyban végezte. A kakaskodók hibáit kihasználva Michelisz Norbert állt az élre és simán nyert.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Michelisz a negyedik helyről rajtolt, de hamar az élre állt


Izgalmasan kezdődött a Seat Leon Szuperkupa számára a vasárnap a Pannónia -Ringen. A bajnokság nyolcadik futamának időmérőjét a bajnoki tabella éllovasa, Kiss Norbert nyerte, akit Hatvani Bálint követett. Az európakupás különítmény ezúttal betlizett és csak a második sort szerezték meg, Wéber Gábor a harmadik, Michelisz Norbert a negyedik.

Ezek után érdekes rajtot várhattunk, hiszen az esetek többségében Hatvani Bálint jól rajtol. Ezt nem hazudtolta meg ezúttal sem, már a célegyenesben beugrott Kiss Norbert jobb oldalára, aki mellett bal oldalt feltűnt a még náluk is jobban induló Wéber Gábor. Egyszerre hárman érkeztek be az első kanyarba, mindenki tartotta magát a saját elképzeléséhez, aminek csak egy vége lehetett. Kiss és Wéber összeért, majd Kiss Hatvanit is eltalálta. Hogy ki a hibás, azt senki sem tudja, büntetést egyik versenyző sem kapott. Kiss Norbi a kavicságyban végezte, ahonnan szerencsétlen módon nem tudott saját erőből kijönni. Az biztos, hogy senkinek sem jó az, ha a bajnokság éllovasa egy ilyen helyzet hatására nem szerez pontot.

Forrás: [origo]

Michelisz jól használta ki az alkalmat, hogy felzárkózzon a bajnoki tabellán


A lökdösődök hibáit Michelisz Norbert profi módon használta ki, hiszen a belassuló Wéber és Hatvani mellett hirtelen beugrott az élre, amit később már nem is engedett ki a kezei közül. Wéber Gábor nagyon visszaesett, de aztán szép lassan visszadolgozta magát a második helyre, míg Hatvani lett a harmadik.

Kiss kiesésének következtében újra nyílt a bajnokság, így az utolsó hétvégén még van miért izgulni.

SEAT Leon Kupa VIII. futam végeredmény:
1. Michelisz Norbert Zengő Motorsport Kft 27:02,478 perc
2. Wéber Gábor Zengő Motorsport Kft. +1.214 mp
3. Hatvani Bálint Zengő Motorsport Kft. +7,052 mp
4. Bárkovics Zoltán Z.S.P. Racing Team Kft +18,524 mp
5. Kontra György Zengő Motorsport Kft +34,079 mp
6. Rasztovits Zsolt Zengő Motorsport Kft +35.147 mp

Michelisz Norbert: Nagyon fontos lépés volt ez a verseny, a bajnokság ismét nyitott lett. Ez optimális kiindulópont az utolsó hétvégére és én mindent bele fogok adni, hogy megnyerjem a bajnokságot. Miután a Gábor megelőzte a Bálintot már csak arra ügyeltem, hogy ne kapjak defektet, tudtam, hogy folyamatosan hozni tudom az időket.

Wéber Gábor: Már a második körben elkezdett kihagyni a motorom. Mintha eltömítette volna valami a benzinpumpát. Nem volt erőm. Az első kanyarban jobban rajtoltunk el a Bálinttal Norbinál, a Bálintra húzódott be, én kívülről akartam ráfordulni hagytam neki negyven-ötven centit. Bálinttal összeértek belül, picit Norbit ellökte felém, picit hozzáért az autóm orrához, és azzal a lendülettel elkezdtem kifelé fordulni. Visszaestem, előzgettem még, de a durrogó motorral nem volt esélyem. Annak drukkoltam, hogy Norbi kimásszon a sóderből, de nem sikerült neki.

Hatvani Bálint: Úgy éreztem, hogy egy fél autóhosszal vezettem a rajt után, mikor valaki hátulról nekem jött, lecsúsztam balra a fűre, de valahogy visszajöttem másodiknak. A hátsó futóművem elment, ezért végig drifteltem az összes kanyart. Féltem, hogy nem tudok végig menni, de sikerült a harmadik hely. Most már néha köridőben meg is tudom verni a két EB-menőnket, egyre jobb lesz. Az utolsó futamon jót fogunk menni, az biztos.

Kontra György: Ez a futam méltó lezárása volt ennek a katasztrofálisan indult hétvégének. Mostanra már Para elvtárs is elhagyott, sikerült az ötödik hely, nagyon boldog vagyok.

Rasztovits Zsolt: Tegnap tizedik, ma a kilencedik helyről lettem hatodik, nagyon boldog vagyok. Az elején a kavalkádban sikerült jó helyet felvennem, utána már csak a megtartására kellett ügyelnem.