Michelisz WTCC indulást nyert

Vágólapra másolva!
Annyi szerencsétlenség és megpróbáltatás után Michelisz Norbert végre elérte célját. Szombaton Monzában megnyerte a Seat Európakupa első futamát, majd vasárnap egy ötödik hellyel elérte, hogy a következő WTCC futamon, Japánban ő lesz a Seat egyik versenyzője.
Vágólapra másolva!

Egyedülálló lehetőséghez jutott Michelisz Norbert, a Zengő Motorsport fiatal tehetsége Monzában. Norbi azok után, hogy szombaton az időmérőt, majd a futamot is megnyerte, a vasárnapi versenyen ötödik lett, amivel elnyerte a WTCC következő futamán való indulás jogát.

A Seat Sport minden európakupás hétvégén a legtöbb pontot szerző versenyzőnek indulási lehetőséget biztosít a WTCC soron következő futamán egy gyári Seatban. Elvileg ezen a hétvégén ez a hely Oscar Noguest illette volna, hiszen ő szerezte a legtöbb pontot, szám szerint 18-at. Az első versenyen második lett Norbi mögött, majd vasárnap ő nyert. Nogues azonban idén már egyszer megnyerte ezt a lehetőséget, így a soron következő Michelisz Norbinak jutott az indulási jog a japán WTCC futamon, aki a szombati győzelme után vasárnap ötödik lett.

Michelisz Norbira már korábban felfigyelhettek a Seatnál, ugyanis a fiatal magyar fiú az európakupás szezon hat időmérőjéből négyet megnyert, ráadásul mindet úgy, hogy előtte még sosem járt ezeken a pályákon. Legutóbb éppen Monzában nyerte az időmérőt, majd a versenyt is, pedig kiderült, hogy az autójában a turbó rendetlenkedik. Vasárnap reggel aztán jött a meglepetés, ugyanis a Seat Sport szakemberei úgy gondolták, hogy egy ekkora tehetség emiatt nem kerülhet hátrányba, így a Zengő Motorsport ajándékba kapott egy új turbót. Norbi meg is hálálta a bizalmat, hiszen ő indulhat Japánban egy WTCC Seattal. Fantasztikus lehetőséghez jutott tehát a magyar fiú, akinek addig még a magyar bajnokságban is lesz feladata.

A monzai második futamon az első napi események miatt Wéber Gábor már nem tudott elindulni, míg Kontra György a mezőny végéről a 19. helyezésig jutott. Sajnos a rengeteg defekt és műszaki gond miatt egyik magyar fiú sem tudott beleszólni bajnokság végkimenetelébe, de azért a versenyzők gyorsaságáról mindenki meggyőződhetett.

Forrás: markakupa.hu

Michelisz a szezon utolsó európakupás versenyére összeállt, ezúttal a szerencse sem hagyta el


A Japán kaland előtt Michelisz Norbi még hazai bajnoki címért is megküzdhet a másik kiemelkedő tehetséggel, a tavalyi bajnok Kiss Norberttel. Október második hétvégéjén a Hungaroringen a mezőnyben még ott lesz a szintén Európakupa futamgyőztes Wéber Gábor, és az egyre erősödő Hatvani Bálint is. Hatalmas csatára van hát kilátás, érdemes kilátogatni erre az ingyenes rendezvényre.