Vágólapra másolva!
Eddig csak matematikai esélye volt Farkas Lászlónak ahhoz, hogy megnyerje a Suzuki Swift Kupa bajnoki címét, de mostantól ennek is vége. Assenbrenner Tibor a tőle megszokott kiváló teljesítménnyel megnyerte a futamot és ezzel a bajnokságot is.
Vágólapra másolva!

Igazán izgalmasra sikerült a Suzuki Swift Kupa 2008-as idényének utolsó előtti futama a Hungaroringen. A legtöbb dolog eldőlt ezen a versenyen, hiszen a futamgyőztes Assenbrenner Tibor most megnyerte a bajnokságot, a második helyen befutó Farkas László előtt. A versenyen negyedik helyen befutó Lendvai Pistike biztosan dobogós az év végi értékelésben.

Azért nem volt ennyire egyértelmű a verseny, hiszen a rajtot mindenki nagyon jól kapta el. A két éllovas ki-ki meccset folytatott, de úgy, hogy közben nem bántották egymást. Felváltva vezette a mezőnyt Asi és Farkas, a harmadik helyen pedig Vári Róbert autózott. Közben a mezőny végéről rajtoló Lendvai Pistike sorra előzte a vetélytársakat, megfutotta a verseny leggyorsabb körét. Az egyik előzés közben a sikánban összeakadt Bobek Andrással, aki átesett az új szegénykövön, ami kilyukasztotta a motorját. Így aztán olaj került a pályára, bejött a Safety Car. A megismételt rajt után Assenbrenner Tibor megszerezte a vezetést, amit a leintésig nem is engedett ki a kezei közül.

Forrás: [origo]

Assenbrenner Tibor a mai győzelmével megszerezte a bajnoki címet


A második Farkas mögött Bús Edina harcolt a dobogóért az időközben negyedik helyre felkeveredő Lendvai Pistikével. Kettejük között a helyezés nem változott.


Lendvai Pistike: "Megmondom őszintén, dobogóra számítottam, mert bíztam magamban, meg az új gumikban. Jó volt, élveztem nagyon. Mivel tegnap a Nyirád Rallye prológján indultam, ma az utolsó helyről rajtolhattam. Ez így nem volt a legjobb, az elejéből jobban szeretek indulni. Sajnos nem mindenki figyelt arra, hogy megérkeztem mögé. Volt aki egyáltalán nem akart elengedni, és volt olyan aki annyira rendes volt, hogy le is húzódott nekem. Szerintem a Safety Car nélkül is meg lett volna ez a negyedik hely. Ma már indulok az időmérőn és remélem, hogy holnap jobb lesz."

Bús Edina: "Már a szezon elején szereztem egy ötödik, vagy hatodik helyet, de ez az első dobogós helyezésem. Nem különösebben zavar, hogy a fiúk között kell mennem, sőt, szeretem is. Nagyon vágytam már erre a harmadik helyre, és úgy gondolom, ez holnap is sikerülhet. Nyugodt voltam végig, a rajtom nagyon jól sikerült a szezon alatt végre, először. Rögtön negyedik helyen voltam az első kanyarban."

Farkas László: "Jó volt, izgalmas volt. Oda-vissza előzgettük egymást Asival. Korrektek voltunk egymással, nem értünk össze. Végre küzdöttünk egy jót. Holnap már csak lazán megyek, ő már megnyerte a bajnokságot."

Assenbrenner Tibor: "Izgalmas volt az utolsó szombat, többször voltam második és első is, a végére sikerült elsőnek bejönnöm, aminek nagyon örülök. Megvan a bajnoki cím is, most boldog vagyok."