Erre figyeljen, ha dízel autóval jár télen!

Vágólapra másolva!
Az elmúlt öt évben két és félszeresére nőtt a prémium dízel forgalma.
Vágólapra másolva!

A dízel autóknál fontos jelentősége van a téli és a nyári körülményeknek, így ennél a motortípusnál a hideg évszakban a nyáritól eltérő összetételű üzemanyag kerül forgalomba. A nyári dízel használata már 0°C alatti tartományban is problémát okozna, nagyobb hidegben pedig szinte biztosan lehetetlenné tenné a motor beindítását. Természetesen az alap gázolaj összetétele változik télen, emellett az olajipari termékfejlesztések központjában már hosszú ideje az alap szabvány által előírt minimálkövetelményeknél is több előnyös tulajdonsággal rendelkező üzemanyagok állnak. A prémium üzemanyagok nemcsak sima téli indítást tesznek lehetővé, hanem használatukkal évszaktól függetlenül javul a motor teljesítménye, működése és növekszik élettartama is.

Forrás: OMV

„A prémium gázolaj előnyeit egyre több magyarországi autós is felfedezi: a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) adatai szerint tavaly január és szeptember között mintegy 111 millió liter prémium gázolajat értékesítettek a legnagyobb hazai töltőállomás-hálózatok, közel 40 százalékkal többet, mint 2015 hasonló időszakában. Ez több mint két és félszer nagyobb mennyiséget jelent, mint 2011 első kilenc hónapjában a teljes magyarországi piacon" – mondta lapunknak Balogh Tibor, az OMV Hungária ügyvezető igazgatója, a MÁSZ alelnöke. Az OMV az elsők között vezette be Magyarországon a prémium gázolajat, az elmúlt másfél évtized fejlesztéseinek eredményeként pedig ma már a MaxxMotion Diesel* várja az autójukkal törődő sofőröket a cég töltőállomásainál.

A dízel üzemanyag parafint tartalmaz, amely alacsony hőmérsékleten alapesetben kikristályosodik, ha pedig ez történik, az üzemanyag nem lesz képes átjutni az üzemanyagszűrőn és így a befecskendezőrendszerhez sem érkezik meg. Prémium gázolajjal azonban télen a legnagyobb mínuszok közepette is gond nélkül beindul az autó. A legfejlettebb prémium dízel üzemanyagok különleges összetétele ma már akár a Magyarországon valaha mért leghidegebb hőmérséklet alatt is kiváló motorindítási jellemzőket szavatol.

*A CFPP érték megfelel az MSZ EN 590 szabványnak. A termékelőnyöket a gépjármű, a vezetési szokások és a motor műszaki állapota befolyásolja. A termékelőnyök alapjául a helyi minimum követelményeket teljesítő MSZ EN 590 diesel üzemanyaggal való összehasonlítás szolgált.

További információért kattintson IDE!