A célszerűség élménye

Vágólapra másolva!
Manapság nincs népszerűbb autótípus a crossovereknél – valljuk be, joggal. A műfaj általános sikeréhez a Renault modellkínálatának innovatív tagjai is nagyban hozzájárultak.
Vágólapra másolva!
Forrás: RENAULT HUNGÁRIA KFT.

A huszonegyedik század második évtizede (és ki tudja, majd még hány) a crossoverek jegyében telik el. A hagyományos személygépkocsik minden előnyét – a biztonságot, a vezetési élményt, a kényelmet és a kedvező aerodinamikát – a terepjárók és szabadidőjárművek hétköznapokban is kedvező jellemzőivel, azaz a hatalmas helykínálattal és az emelt üléspozícióból adódó, remek körkörös kilátással egyesítő műfaj mára a leggyorsabb ütemben növekvő piaci szegmenssé vált világszerte.

Ugyanezek az arányok érvényesülnek a Renault kínálatában is, ahol minden méretosztályban találunk ízlésünknek és elvárásainknak megfelelő crossover modellt. Az illem talán úgy kívánná, hogy a legnagyobb presztízsű modellekkel: az egykori buszlimuzin-forradalmár Espace újkori átlényegülésével, vagy a második generációjába lépett, kiforrott Koleosszal kezdjük a felsorolást, mégis praktikusabb a paletta másik végéről indítani az ismerkedést.

A Captur a maga 4122 mm-es karosszériahosszával alig nagyobb, mint egy átlagos városi kisautó, sokoldalúságában azonban egy méretosztállyal feljebb kacsingat. Utasai egy alsó-középkategóriás ferdehátú helykínálatát élvezhetik, miközben csomagjaiknak akkora hely áll rendelkezésükre, mint egy városi kombiban – akár az utóbbiakat képviselő Clio Grandtourt, akár a kompakt ferdehátú Mégane Berline-t tekintjük, a magas építésmód jelentősen kisebb alapterületen, azaz jobb manőverezhetőség és parkolhatóság mellett biztosítja ugyanazt a helykínálatot.

Forrás: RENAULT HUNGÁRIA KFT.

Nincs ez másképp egy méretosztállyal feljebb sem, ahol a piaci rés egyik legfiatalabb képviselője, a Renault Kadjar állít maga mellé híveket. Ez a modell elsősorban szuverén utaskomfortjával és nívós kidolgozásával hódít: amíg a Captur a fiatal családok bohókás, sziporkázó ötletekben bővelkedő autója – erről tanúskodik az opciós kétszínű fényezés vagy a fiókként kialakított, forradalmian újszerű kesztyűtartó –, a Kadjar elegáns utazóautó, amely fejlett vezetőtámogató funkcióival és opciós Bose prémium audiorendszerével azoknak is tud újat mutatni, akik középkategóriás szedánból átülve keresnének célszerűbb, takarékosabb megoldást.

Majd el is érkezünk a megújult Koleos-ig, mely a Renault crossoverek zászlóvivője: impozáns külső és belső méreteivel, fényűző szolgáltatásaikkal a felső kategória színvonalát kínálják, amelyre a hagyományos luxuslimuzinokénál nagyságrendekkel kedvezőbb árért juthat hozzá, aki ebben a kategóriában keres.

Forrás: RENAULT HUNGÁRIA KFT.

Ha valahol, az Autó Triplex Kft-nél tisztában vannak ezzel. A három Renault-szalont üzemeltető kereskedőház innovatív értékesítési gyakorlatában, ahol nyitott szemlélettel, az ügyfél egyedi igényeinek ismeretében ajánlanak testre szabott mobilitási megoldást, egyre gyakrabban kerül egy crossoverrel pont a tárgyalás végére. „Vevőink egy része továbbra is a hagyományos formátumban, Clióban vagy Mégane-ban gondolkodik, amikor betér hozzánk, ám a crossoverekbe könnyű első látásra beleszeretni.” – árulja el Venczel Csaba, a Renault Budakalász, Renault Kelet-Pest és Renault Dél-Pest márkakereskedéseket üzemeltető Autó Triplex Kft. kereskedelmi igazgatója. „Bemutatótermeinkben a Renault teljes modellpalettája megtekinthető, így könnyen összehasonlíthatók a hasonló funkcionalitású, de eltérő formátumú típusok. A puding végső próbája persze az evés: mintegy harminc autóból álló tesztflottánk révén a reménybeli vásárlók megalapozott döntéseket hozhatnak.”

Advertisement