Véget ért az Audi Le Mans-i uralma

Vágólapra másolva!
Zsinórban öt diadal után az Audinak idén be kellett érnie a Le Mans-i 24 órás viadal harmadik helyével. Kettős győzelmet aratott a Peugeot a 77. alkalommal megrendezett versenyen.
Vágólapra másolva!

Fél évtizednyi Audi-dominancia után idén a Peugeot ünnepelhetett a Le Mans-i 24 órás versenyen, a két 908 prototípus kettős győzelmet aratott 382, illetve 381 kör teljesítésével. A négykarikás márkának ezúttal meg kellett elégednie a harmadik hellyel, az új R15 TDI végül több kör hátránnyal futott be. A győztes 9-es rajtszámú Peugeot-t Marc Gené, David Brabham és Alexander wurz vezette, a trió mindössze egy körrel előzte meg a 8-as rajtszámú, Sébastien Bourdais, Franck Montagny és Stéphane Sarrazin alkotta triót.

Forrás: [origo]

Allan McNish, Rinaldo Capello és Tom Kristensen minden igyekezete ellenére az Audi 1-es rajtszámú autója a verseny nagy részében egykörös hátrányban volt, végül hat kör hátránnyal futott be a harmadik helyen, mindössze egy fordulóval megelőzve a Lola Aston Martint. Az Audi másik két autója nem ért célba, az egyik a szalagkorlátnak csapódott, míg a másik műszaki hiba miatt kényszerült kiállni.

Forrás: [origo]

Különösebben nem szomorkodott az Audi az idei eredmény miatt, Rupert Stadler elnök szerint azért nem mindennapos dolog zsinórban ötször, összesen nyolcszor győzni Le Mans-ban. Az ingolstadtiak szerint az idei eredmény oka az lehetett, hogy törölték a hagyományos tesztnapot, így nem állt rendelkezésükre elegendő idő az R15-ösök finomhangolására. Minden egység erős alulkormányzottságra panaszkodott, ezt később próbálták korrigálni, de addigra késő volt.