Michelisz újra a WTCC-ben

Vágólapra másolva!
Michelisz Norbitól már megszokhattuk, hogy minden egyes Seat Leon Eurocup hétvégén valamilyen kiemelkedő eredménnyel rukkol elő, ezúttal sem volt ez másképp. Portóban ismét fantasztikusan versenyzett, futamot nyert, ezáltal újra indulhat a WTCC-ben. 
Vágólapra másolva!

Július első hétvégéjén Portóban rendeztek WTCC futamot, amelyen ismét ott volt a Seat Európakupa mezőnye is. A szűk városi pálya idén került bele seatosok programjába, ugyanis a tavaly még Pauban volt a városi verseny, idén azonban átkerült Portóba. A 2008-as paui hétvégéről egyébként nagyon szép emlékeink vannak, itt nyert először magyar versenyző Seat Eurocup futamon: Wéber Gábor a Zengő Motorsport első komoly nemzetközi sikerét ért el itt.

Forrás: markakupa.hu

Wéber sajnos idén már nem tud elindulni ezen a sorozaton, de Michelisz Norbert zengős színekben továbbra is ott van a bajnokságban, sőt a bajnoki cím egyik legesélyesebb várományosa.

Michelisz ezen a hétvégén is magabiztosan kezdett, megnyerte mind a két szabadedzést, az időmérőn azonban egy buta hiba miatt megszakadt egészen elképesztő pole pozíciós sorozata. Norbi nem tudott gyors kört menni, de így is a tizedik helyről rajtolhatott. A szombati versenyen egy jó rajt után már nem tudott előrébb kerülni, végül a hetedik helyig jutott. A Zengő Motorsport másik versenyzője, az olasz Andrea Larini a nyolcadik lett, így a vasárnapi rajtnál Zengő Motorsport első sort láthatott a portugál közönség.

Forrás: [origo]

Michelisz Norbi vasárnap ismét megmutatta, mekkora tehetség, magabiztos teljesítménnyel simán behozta az autóját az első helyre. Szerencsére ezúttal a hihetetlen pechsorozata sem folytatódott, így megnyerte a portói hétvége második futamát. Ugyan nem ő szerezte meg a hétvégén a legtöbb pontot, mégis ő nyerte meg a jogot, hogy a következő WTCC futamon újra egy gyári Seat volánja mögé ülhessen. Norbi ráadásul nem is akárhol mutathatja meg ismét a tehetségét, ugyanis a Túraautó Világbajnokság mezőnye legközelebb egy legendás helyszínre, Brands Hatchbe látogat el.

A bajnokság szempontjából sem áll rosszul a magyar fiú; eddigi 18 pontja mellé most még 12-et gyűjtött, így Puyo mögött a második helyen áll.

Forrás: [origo]

A verseny utáni friss hír, hogy Michelisz Norbi személyesen a Seat Sport igazgatójától kapott egy tesztlehetőséget, hogy jobban sikerüljön Brands Hatchre a felkészülés. Korábban egyik európakupás menő sem kapott ilyen tesztlehetőséget, tehát ennek a tesztnek inkább az lehet a célja, hogy a Seat végre saját tesztpályáján is kipróbálhassa, mire képes Norbi. Az eddigi versenyeken ugyanis már nem egyszer az európakupás autóval jobb köröket ment a versenyben, mint a Seat gyári versenyzői a WTCC autókkal. Itt a lehetőség tehát a bizonyításra.