Horrorisztikus időjárás a Nordschleifén

Vágólapra másolva!
Hideg és nyirkos idő van Nürburg környékén. Páran még hóesést is láttak, és a hétvégére éjszakai fagyot jósolnak.
Vágólapra másolva!

Nappal sincs melegebb öt Celsius-foknál, és nincs megfelelő lágyságú gumiabroncs szettjük az 1-esre, ezért rémesen rosszul tapad az autó. A tegnapi első szabadedzésen Walter Csaba ment két értékelhető kört. Utána Wéber Gábor következett, akinek a tizenötödik kilométernél járva a vizes pályán irányíthatatlanná vált a gépe. A vizes aszfalton felúszó kerekek nulla tapadást adtak, ezért nem tudott mit csinálni, jött a korlát. Mindenki nagyon megijedt, úgy nézett ki, vége lesz mindennek. Összetört a 120d eleje és a jobb oldala is, kiszakadt mind a két első és a jobb hátsó futómű, a rázókő pedig leszakította az autó aljáról a diffúzort.

Fotó: Murányi Gábor (Speedlight)

Szerencsére minden alkatrészből volt cseredarab, így a szerelőgárdának volt még esélye a roncsot feltámasztani. Hatórás munkával sikerült: az autó, ha kicsit viharvert is, de egy darabban van újra.

Ezzel nem értek véget a megpróbáltatások. Az esti időmérőkor három fok volt, és a szürkületben, szemerkélő esőben kellett helytállni a fiúknak. Walter Csaba két köre után kollégánk, Vida János következett, de az időközben a pályát beterítő ködben semmit nem látott, szemüvege folyton bepárásodott a bukósisak alatt, ezért Wéber Gábor vette át tőle a volánt. Egyes szakaszokon ő sem látott semmit, óvatos körözgetés következett, több csapat ki sem ment a pályára. Újra Vida Jánoson volt a sor; időközben meggátolták a szemüvege párásodását, de ezúttal sem tudott egy rendeset menni, leintették a levezető körét. Olyan sűrű köd szállt le, hogy a bokszkijáratot sem lehetett látni, egy fényvisszaverő mellényes pályamunkás jelezte, hogy hol kell kiállni.

Fotó: Murányi Gábor (Speedlight)

"A versenyrendezők későn reagáltak az időjárás-változásra, ilyen körülmények között csak az életben maradásért lehet autózni. A bukótér nélküli pálya ködben több mint életveszélyes" - kommentálta Vida kolléga a körülményeket.