Részlet a készülő Senna-filmből

Vágólapra másolva!
Már régóta tudjuk, hogy Ayrton Senna életéből, pályafutásából elég komoly dokumentumfilm készül.  Ezúttal nem csak egy sima rövidfilmről van szó, hanem egy egészestés alkotásról, amelynek létrejöttét még Bernie Ecclestone is támogatta, az alkotók rendelkezésére bocsátott több archív felvételt. Az egykori háromszoros Forma-1-es világbajnok életéről szóló film készültségi foka már az utolsó fázisában van, ezért már ki is szivárogtattak belőle egy rövid részletet, előzetest. http://videa.hu/flvplayer.swf?v=DIvdm26VSKEbg8jO
Vágólapra másolva!

Ayrton Senna 1994-ben Imolában, a tragikus San Marinó-i Nagydíjon vesztette életét, amikor a legendás Tamburello kanyarban máig tisztázatlan okból nagy sebességgel lesodródott az aszfaltról, fékezés nélkül a pálya melletti falnak ütközött. A brazil versenyző már a becsapódás pillanatában halálos fejsérüléseket szenvedett, a helyszínre érkezett mentőcsapat már nem tudta megmenteni az életét.

Sennát a mai napig sokan a valaha élt legjobb F1-es versenyzőnek tartják, legendás manővereit, előzéseit, edzéselsőségeit napjainkban is sokan emlegetik. A személyisége sok embert elvarázsolt, hazájában istenként tisztelték.