Bemutatkozik a TT RS versenyverziója

Vágólapra másolva!
A német VLN-bajnokságra érdemes odafigyelni, a különböző gyártók ugyanis általában itt próbálják az új fejlesztésű versenyautóikat. Itt debütált nem is olyan régen az SLS AMG versenyverziója, de a jövő héten már a TT RS hosszútávú változata mutatkozik be.
Vágólapra másolva!

A TT RS-sel kapcsolatban már most rengeteg a találgatás, sokan a következő évek DTM Audiját látják benne, pedig a márka semmilyen erre utalást nem tett. Sőt, a versenyverziót nem is az Audi Sport fejlesztette, hanem a márkával szoros kapcsolatot ápoló Raeder Motorsport. Ők már több éve indulnak a Nordschleifén különböző Audikkal, például A3-assal és TT-vel is, tehát nekik nem annyira újdonság ez a verseny.

Forrás: Raeder Motorsport

Az új TT RS mégis nagy lépcső, hiszen az SP4 T kategóriába szánt autó fejlesztésénél sokkal közelebbi együttműködésben dolgoztak az Audi fejlesztő részlegével és a quattro divízióval. Ennek egyik mellékterméke az is, hogy az új versenyautó sok alkatrészt átvett a két éve igen sikeres R8 LMS-ből is.

Forrás: Raeder Motorsport

Az új versenyautóról egyelőre nem sok konkrétumot árult el a gyártó, annyi biztos, hogy széria változatban használt öthengeres, 2,5 literes erőforrás dolgozik benne, körülbelül 450-500 lóerő teljesítményre lehet képes. Az első fellépése október 16-án lesz, majd két hét múlva a 30-ai szezonzárón is kipróbálják. Egyelőre mindkét versenyt csak tesztnek szánják.

Forrás: Raeder Motorsport