Michelisz pontokat szerzett a WTCC-ben új autójával

Vágólapra másolva!
Több balszerencsés momentum után Michelisz Norbert mindkét futamon értékes pontokat gyűjtött első BMW-s versenyhétvégéjén a Túraautó-világbajnokságon.
Vágólapra másolva!

Nem tudott új autójával tesztelni, mégsem vallott szégyent Michelisz Norbert Zolderben, a Túraautó-világbajnokság második versenyhétvégéjén. Michelisz gyakorlatilag a szabadedzések alatt tesztelte először autóját, az időmérőn mégis bejutott az első tízbe, végül a hetedik rajtkockát szerezte meg az első futamon.

A repülőrajt jól sikerült, bár Tom Coronel kicsit lebontotta a zengős autó hátulját, de Michelisz mégis egy pozíciót javított. A harmadik körben egymás után több ütközés következett, bejött a biztonsági autó. Az ismételt rajt után Michelisz sokáig tartani tudta a hatodik helyet, de egy másik BMW-s, Poulsen végül kifékezte, így a magyar fiú a rajtpozíciójának megfelelő hetedik helyen ért be a célba.

A második futamon a magyar fiú elvileg a negyedik helyről indulhatott volna, de az első futamon kiesett autók miatt ez a másodikra alakult. Mégsem rajtolhatott az első sorból, ugyanis a Zengő Motorsport elkövetett egy hibát, egy kicsit túl hamar kezdték el az autó szerelését, ezért megbüntették, így a 16.helyre sorolták. A kormány szervorásegítése is elromlott, ezért a magyar csapat inkább tovább szerelt, a bokszutcából rajtolt. A második futamon végül egy kicsit a szerencse is a magyar fiú kezére játszott, szép előzésekkel feljött a nyolcadik helyre, ezzel újabb értékes pontokat gyűjtött.