Walter Csaba vezeti az FIA GT3-as Európa-bajnokságot

Vágólapra másolva!
A Claudia Hürtgen/Walter Csaba páros egy második és egy ötödik helyezést ért el a GT3-as Európa-bajnokság nyitóhétvégéjén, ezzel vezetik a bajnokságot.  
Vágólapra másolva!

Jól indult az idény Walter Csaba számára, aki immár harmadik éve indul az FIA GT3-as Európa-bajnokságon. A BMW Z4 GT3-mal versenyző magyar versenyző már az idény előtti hungaroringi tesztek után bizakodó volt a 2011-es specifikációjú autó gyorsaságával kapcsolatban, most jól sikerült az új versenyautó debütálása.

Forrás: Főnix Motorsport

A szezonnyitó versenyhétvégét Portugáliában, Algarve-ban rendezték, ahol a szabadedzéseken kiválóan, az időmérőkön azonban kicsit visszafogottan szerepelt a Claudia Hürtgen/Walter Csaba páros. A versenyen már újra magára talált a Schubert Motorsport Z4-ese, pedig egy biztonsági autós fázis után rengeteget vesztettek egy beragadó versenyző miatt. Csabáék az első futamon a tizenegyedik pozícióból egészen a harmadik helyig kapaszkodtak fel. Később kiderült, hogy a második helyen befutó Mercedest megbüntették, így végül másodikak lettek a csapattárs Z4-ese mögött.

Forrás: Főnix Motorsport

A második futam elején Csaba versenyzőtársa, Claudia egy kiváló rajtot követően már a hatodik helyig felzárkózótt, de egy biztonsági autó ismét rosszkor jött a csapatnak. Mindenki egyszerre ment ki cserélni, de az idei szabályok értelmében az előző napi helyezésük miatt a Schubert Motorsport Z4-eseinek tovább kellett bent állni a bokszban, ezzel sajnos sok pozíciót vesztettek. Csaba egy huszáros hajrával végül az ötödik helyezésig kapaszkodott vissza, ezzel az első hétvége után ők vezetik a bajnokságot.

A következő hétvégét június 4-5-én Silverstone-ban rendezik.