Michelisz kilencedik, Wéber kiállt

Michelisz Norbert, WTCC
Vágólapra másolva!
A túraautó-világbajnokság idei első futamán Michelisz Norbert a két pontot szerzett, és a harmadik lett a nem gyári versenyzők között.
Vágólapra másolva!

Forrás: Zengő Motorsport

Elkezdődött a 2012-es WTCC szezon, amelyen idén már két versenyző képviseli hazánkat. Erre az évre a Zengő Motorsport még egy BMW-t vásárolt, és Michelisz Norbert mellett Wéber Gábor is indul a szezon első hét futamán. A folytatás még kérdéses.

Az idei első versenyhétvégét Monzában rendezik meg, ahol a két magyar már túl van az első futamot. Michelisz a 10. helyről rajtolva többnyire a 8-10. helyen autózott, végül a kilencedik helyen árt be. Ez az jelenti, hogy két pontot szerzett a bajnokságban, de emellett a privát bajnokság harmadik helyét is megszerezte. Wéber Gábor ugyan az időmérőn a 12. rajthelyet harcolta ki, de egy motorcsere miatt tíz helyes rajtbüntetést kapott, így a 22. kockából várhatta a rajtot. Ő szép lassan előretört a tizenötödik pozícióig, majd visszaesett, végül összeakadt egy másik BMW-vel és kicsúszott., végül nem folytatta a versenyt.

A versenyt Yvan Müller nyerte meg Rob Huff előtt. a két gyári Chevrolet mögött az új motorral versenyző Gabrielle Tarquini ért be harmadiknak Seatjával.

A második futam még hátravan, amin a WTCC speciális szabályai miatt Michelisz az első rajtkockából fog rajtolni. Wéber a büntetése miatt ismételten a mezőny végéről indul.