WRC-premier a Mitsubishitől a San Remo-ralin

A Marlboro Mitsubishi Ralliart új fejezetet nyit a héten a Mitsubishi Motors történelmében. A csapat a legújabb fejlesztésű Lancer Evolutionnal áll rajthoz a világbajnokság tizenegyedik futamán, a San Remo-ralin.

Fotó: Mitsubishi online
Mäkinen az új Lancer WRC-vel tör ötödik vb-győzelmére
Már hetekkel ezelőtt tudni lehetett, hogy a négyszeres világbajnok Tommi Mäkinen az új Lancer WRC-vel száll harcba San Remóban, mára viszont már bizonyossá vált, hogy Freddy Loix is garázsba állítja Carisma GT-jét.

Az autóváltás nagy magabiztosságról árulkodik, hisz ezzel a lépéssel kockáztatják Mäkinen végső győzelmét, ugyanis a finn egyelőre "csak" Colin McRaevel (Ford) holtversenyben vezet a világbajnokságban. Feltehetőleg nem hagyná el a kitaposott utat a Ralliart, ha nem lenne tökéletes a Lancer WRC.

Mäkinen Mannisenmäkival az oldalán már négyszer állhatott a dobogón (1997-2000) San Remóban, és kétszer (98, 99) nyerte is a viadalt, ezért nyugodtan várják a pénteki rajtot. "Ahogy beültem, rögtön éreztem, hogy nagyon jó az autó. Kiváló az egyensúlya, az egész úgy ahogy van pozitív benyomást tett rám. Most óriási szükségünk van egy jó eredményre, és ezzel a géppel megvan rá minden esélyünk"- mondta Mäkinen.

"A tesztjeink tökéletesen sikerültek, de soha nem lehet tudni, milyen gondokkal kell szembenéznünk egy versenyen. Most mégis bizakodó vagyok"- tette hozzá a belga kolléga Freddy Loix.

Kovács Iván

Ajánlat:

Korábban: