Baumgartner Spa-ban is nyolcadik lett

Zsinórban a harmadik versenyén ért a 8. helyen célba Baumgartner Zsolt. A Nordic Racing magyar versenyzője ezúttal az F-3000-es versenysorozat Spa-ban rendezett viadalán végzett a középmezőny élén. Az első magyar F-3000-es versenyző az idény záró futamaira úgy tűnik, állandósította helyét a középmezőnyben, ami a sok műszaki gonddal tarkított idénykezdetet követően komoly előrelépés.

A Belgiumban rendezett versenyen Zsolt a 14. rajtkockából indulhatott, de nem kapta el túl jól a rajtot, így nem tudott javítani pozícióján. Később azonban kihasználta a riválisok hibáit, és már a 2. kör végén a 10. helyen autózott. A verseny hajrájában aztán egy előzés és Friesacher hibája után a megszokott 8. helyre jött előre. A viadalt 16 versenyző fejezte be végül, és Baumgartner csapattársa, a svéd Björk az utolsó helyen ért célba.

Baumgartner Zsolt a versenyt követően a következőket nyilatkozta: "Úgy tűnik immár kibéreltem magamnak a 8. helyet, ami kicsit bosszant, hiszen szeretnék már pontot szerezni, de természetesen nem vagyok elégedetlen, hiszen a borzalmas idénykezdet után bíztatóak a legutóbbi versenyek. Sajnos az autóval ezúttal sem volt minden rendben, amit jelez csapattársam utolsó helye, valamint az is, hogy a rajtnál komoly hátrányba kerültem. A verseny előtt a mérnökökkel és a szerelőkkel sokat beszélgettünk arról, hogy milyen áttételt válasszunk, és végül kénytelen voltam elfogadni egy olyan javaslatukat, amivel nem értettem egyet, és amely sajnos nem is jött be. Ennek a rajtnál láttam kárát, ahol nagyon komoly esélyt szalasztottam el, hiszen ott lehetőségem lett volna arra, hogy a mezőny elejére is odakerüljek. Sajnálom, hogy nem így történt, annak viszont örülök, hogy újra egy kemény versenyen vagyok túl, melyen nem hibáztam, és végig jó ritmusban autóztam. Mint már korábban is említettem, sok ilyen versenyre lenne szükségem, ahhoz, hogy megfelelő tapasztalatot szerezzek, és ezért örülök nagyon annak, hogy az idény vége felé, legalább annyiit javult az autó, hogy műszaki hibák miatt nem kell versenyeket feladnom."

KAPCSOLÓDÓ CIKK