Michelisz három pontot szerzett Szuzukában

Vágólapra másolva!
Michelisz Norbert a tizedik és kilencedik helyen végzett a túraautó-világbajnokság szuzukai állomásán. A privátok versenyében nőtt a magyar versenyző hátránya.
Vágólapra másolva!

Szuzukában vendégeskedett hétvégén a túraautó-világbajnokság mezőnye, de nem a teljes, Forma-1-ből ismert, hanem egy jelentősen rövidített pályán versenyezhettek a pilóták. Michelisz Norbertnek nem sikerült túl jól a kvalifikáció (13. hely) és egyik verseny sem: az elsőn rögtön a rajt után ki kellett rántania a BMW-t a bukótérbe, hogy elkerüljön egy ütközést, így nem sikerült kihasználnia a keveredést és megragadt a középmezőnyben.

Végül a tizedik helyen ért célba, miközben a privátok versenyében legnagyobb riválisának számító Kristian Poulsen ötödik lett, úgy, hogy egy hellyel a magyar pilóta mögül indult. Michelisz legalább a második, állórajtos versenyen maga mögött tudta tartani a dánt, a kilencedik lett, míg Poulsen tizedik, így az utolsó két helyszín négy versenyén nyolcpontos hátrányt kellene ledolgoznia a Zengő Motorsport versenyzőjének a Yokohama Trophyban. A világbajnoki pontversenyben Michelisz maradt nyolcadik.

Az első futamot Alain Menu nyerte, a másodikon Tom Coronel ért elsőként a célba, aki első BMW-s, összességében pedig második WTCC-s sikerét aratta.