Szombaton indul az Oldtimer Szuperkupa

Vágólapra másolva!
Március 7-én kezdetét veszi a 2009-es év veterános versenyszezonja. Az Oldtimer Szuperkupa nyitófutamát, az egynapos Hungaria Classicot könnyed futamnak ígérik a szervezők.
Vágólapra másolva!

Forrás: Hungaria Classic


Eddig szezonzáró volt a Hungaria Classic, idén viszont ezzel kezdődik az Oldtimer Szuperkupa. A Kecskemét környéki, 230 kilométeres túrán negyven páros vesz részt, kilenc induló most kóstol bele először a veteránversenyzésbe. Figyelemre méltó, hogy a nyugat-európai autók mellett Lada, Moszkvics, Škoda és Trabant, valamint egy, az oldtimerek között ritkának számító Toyota is ringbe száll. A ring szó szerint értendő, ugyanis a mezőny tagjai két zárt versenypályán is összemérik erejüket. Persze a Kakucsringen és a kecskeméti gokartpályán - a futam többi szakaszához hasonlóan - nem a gyorsaság, hanem a pontosság számít. A táj jellege miatt ezúttal nem lesznek átlagtartó szakaszok, az indulók adottságait, figyelmét és türelmét ügyességi versenyek teszik próbára.

Az eddigi kiírásokhoz képest újdonságot jelent a kezdők számára kitalált, egyszerűbb feladatokat tartalmazó Túra kategória. Ebben a versenyzők digitális mérőeszközöket is használhatnak, és lejjebb engedték a részt vevő járművek korhatárát is: 1986 előtti géppel lehet rajthoz állni.


Tavaly még Retro Technika néven zajlott az alföldi futam. Nézze meg helyszíni videónkat!


Az indulók a Táborfalva melletti Öreg Tanyán gyülekeznek, és ugyanitt kerül sor a díjkiosztóra.

A nézők az alábbi helyeken és időben láthatják a különleges járműveket:

11.30 és 15.30:
Örkény, Szabadidőközpont,
10.30 és 11:15: Pusztavacs,
10.45: Kakucsring,
12.15: Ladánybene,
13.30: Kecskemét, Toyota-szalon,
14.00: Kecskemét, gokartpálya,
14.20: Kecskemét, Fő tér.