hirdetés
leányvállalatSonyEastman Kodak Company

A Sony is bepereli a Kodakot

A Sony bejelentette, hogy amerikai leányvállalata perbe fogja az Eastman Kodak céget, mondván, az megsértette a vállalat digitális fényképezéssel kapcsolatos szabadalmait. Egy hónapja a Kodak nyújtott be keresetet a Sony ellen.

A digitális fényképezők piacán 20 százalék körüli részesedéssel rendelkező Sony bejelentette, hogy szerdán keresetet nyújtott be egy amerikai szövetségi bíróságon a Kodak cég ellen, mondván: az megsértette 10 olyan szabadalmát, amely a digitális fotózással kapcsolatos. A mostani ügyben alperesként szereplő Kodak március elején indított pert a Sony ellen, melynek vádirata szerint a Sony 1987 februárja és 2003 júniusa között bejegyzett tíz különböző digitális képtömörítési és tárolási eljárást, valamint video-előszerkesztési és előállítási technológiákat lopott a Kodaktól.

A Sony szóvivőjének közlése szerint a Kodak keresetében szereplő szabadalmak nem azonosak azokkal, amelyek megsértésével a Sony cég vádolja konkurensét. Egyelőre egyik vállalat sem nyilatkozott arról, hogy pontosan mekkora összegű kártérítést kíván bevasalni versenytársától.

KAPCSOLÓDÓ CIKK

Most
Top 12 óra
hirdetés
hirdetés
Ajánlat
Ajánlat
hirdetés
hirdetés
hirdetés
youmetry