hirdetés
típuskompakt gépCasio

Casio: új, 5 megapixeles kompakt gép

2005.02.01. 10:44

A Casio bejelentette Exilim EX-P505 elnevezésű, 5 megapixeles, 5-szörös zoomátfogású fényképezőgépét. A QV-2800UX típus utódjának tekinthető modellbe sztereo mikrofont és kihajtható LCD-t építettek be.

Forrás: [origo]Az Exilim termékcsalád legújabb tagjának CCD-érzékelője 1/2,5 collos, felbontása 5 megapixel. Az ötszörös zoomátfogású objektív fókusztávolsága 6,3-31,5 mm közötti, amely kisfilmes rendszerbe átszámítva 38-190 mm-nek felel meg. Az optikai zoomot 8-szoros digitális zoommal egészítették ki, makrófelvétel pedig ár 1 cm-es távolságból készíthető az új Exilimmel. A gép beépített vakuval bír, ez aktiválásakor a vázból ugrik elő.
 
A JPEG formátumban mentésre kerülő képek a beépített 7,5 MB saját memórián túl SecureDigital vagy MultiMediaCard-ra rögzíthetők, a fotókhoz 30 másodperces hangmegjegyzés is fűzhető. A gyártó nem mellékel memóriakártyát a géphez, azt ki-ki saját igényei szerint választott méretben vásárolhatja meg külön. A kompakt fényképező számítógéphez 2.0 USB porton keresztül csatlakoztatható.

Videofelvétel a P505-össel VGA - 320x240 és 640x480 pixeles - felbontásban, és MPEG4 formátumban készülhet - a sztereo mikrofonnak köszönhetően sztereo hanggal, a felvétel méretének a memóriakártya kapacitása szab határt. Extra funkció, hogy nemcsak a fotók, hanem az elkészült videó is szerkeszthető a fényképezőgépen. A széleskörű manuális beállítási lehetőségek (blende, záridő, fehéregyensúly, stb.) mellett "best shot" funkcióban 22 előre programozott üzemmód közül lehet választani a felvételek készítésekor.

Az EX-P505 méreteiben igen szerény: 98x55x73 mm, tömege akkumulátorral együtt 215 gramm. Bár kihajtható és elforgatható LCD kijelzőjének átmérője 2 coll, mégis csupán 85 ezer pixelt tartalmaz. Az LCD ki- illetve behajtásával a gép automatikusan ki és bekapcsol. A kamera energiaforrása egy 1230 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor, melyhez hálózati töltőt is mellékelnek. Az új Exilim várhatóan márciusban kerül majd piacra 150 ezer forint körüli áron.

KAPCSOLÓDÓ CIKK

Most
Top 12 óra
hirdetés
hirdetés
Ajánlat
Ajánlat
hirdetés
hirdetés
hirdetés
youmetry