hirdetés
kézikönyvtípusNikon

Olcsó DSLR fényképező várható a Nikontól

2005.04.01. 9:20

A PCWorld.com értesülései szerint a Nikon hamarosan újabb olcsó digitális tükörreflexes fényképezőket jelent be. Két új típus felhasználói kézikönyve véletlenségből szivárgott a világhálóra, a gyártó azonban megerősítette létezésüket, bár pontos paramétereiket nem közölte.

A még be sem jelentett Nikon D50 és D70s  modellek használati utasításai a cég ázsiai weboldalán egy hiba folytán váltak ideiglenesen elérhetővé. A világhálóra szivárgott, meg nem erősített információk szerint a Nikon D70s méretében és súlyában elődjéhez, a D70-eshez képest nem változik, azonban új LCD kijelzőt kap, melynek mérete 1,8- ről 2 collosra növekszik,  felbontása azonban változatlan (130 ezer pixeles felbontás mellett.

Komolyabb újdonságokat és meglepetések tartogat a szintén a D70s-nél várhatóan olcsóbban piacra kerülő másik  DSLR (digitális tükörreflexes fényképezőgép) típus, a Nikon D50-es - olvasható az I4U.com honlapon. Ez a modell méreteiben a Pentax *ist Ds-hez lesz hasonlatos, és a nem hivatalos információk szerint a Nikon egy teljesen új termékcsaládjának tagja lesz. A kategóriájához képest kis méret elérése érdekében a D50-es CompactFlash helyett SD-memóriakártyát használ majd, s mindkét típust 6,1 megapixeles felbontású képérzékelővel (CCD) szerelik fel.

Bár a Nikon szóvivője PCWorld.com-nak úgy nyilatkozott,  a közeljövőben új digitális tükörreflexszes fényképezőket jelent be, ezek pontos paraméterei és várható ára egyelőre nem ismert. Az IDC piackutató cég tanulmánya szerint az amatőr fotósok igényeit maximálisan kielégítő, cserélhető objektíves DSLR fényképezőkből tavaly világszerte 2 millió darabot értékesítettek a gyártók, míg az idei évben várhatóan 3,6 millió darab talál ezekből gazdára.

KAPCSOLÓDÓ CIKK

Most
Top 12 óra
hirdetés
hirdetés
Ajánlat
Ajánlat
hirdetés
hirdetés
hirdetés
youmetry