hirdetés
mobiltelefonCMOSSamsung

Mobilokba szánt új 5 megapixeles érzékelők

2005.07.01. 19:15

A napokban adta hírül a Samsung, hogy saját, speciálisan mobiltelefonokba és más hordozható eszközökbe fejlesztett, CMOS típusú képérzékelőjének gyártását kezdi meg még az idén.

Forrás: [origo]Az apró képérzékelő paramétereiről lehet tudni, hogy méretét tekintve 30 százalékkal kisebb hasonló felbontással rendelkező versenytársainál. A csekély méret mellett további előnye, hogy felépítéséből és működéséből adódóan igen alacsony energiafogyasztású, ami nagy fontossággal bír egy-egy hordozható eszköz esetében. A gyártástechnológiához kapcsolódik, hogy ennek a képérzékelőnek az előd modellekhez képest 50 százalékkal magasabb a fényérzékenysége, ami előnyösen befolyásolhatja a készíthető fotók minőségét. A gyártó szerint a bevezetett és megvalósított újítások segítségével az általuk gyártott CMOS érzékelők felveszik a versenyt a köztudottan magasabb fogyasztású, drágább, de jobb minőséget garantáló CCD típusú érzékelőkkel.

A Samsung új képérzékelője 640x480-as felbontás mellett is képes lesz 30 kép/másodperc sebességű mozgóképek rögzítésére. Mivel az új 5 megapixeles érzékelők gyártása csak ez év utolsó negyedévében kezdődik majd meg, egyelőre nem tudni, hogy ennek az alkatrésznek a beépítése milyen mértékben befolyásolja a mobileszközök árát. A technológiai fejlődés irányát és dinamizmusát figyelve azonban biztosra vehető, hogy az ezt alkalmazó termékek fogyasztói árában nem lesz érezhető az új érzékelők bevezetése.

Most
Top 12 óra
hirdetés
hirdetés
Ajánlat
Ajánlat
hirdetés
hirdetés
hirdetés
youmetry