hirdetés
digitális fényképezőgépkompakt gépOlympus

Hét új kompakt géppel erősít az Olympus

2005.09.01. 7:35

Hét új digitális fényképezőgéppel rukkolt elő az Olympus: az új modellekkel a gyártó a kompakt gépek kategóriájának teljes spektrumát lefedi.

Olympus SP-500 Ultra Zoom

Az Olympus új SP-500-as típusjelű ultrazoom objektívvel szerelt kamerája kisfilmes rendszerben számolva 38-380 milliméteres fókusztartományával hívja fel magára a figyelmet. A 10-szeres nagyításra képes optika mögé egy 6 megapixeles képérzékelő lett beépítve. Meglehetősen sok, egészen pontosan 21 témamód került beépítésre a gépbe, melyek a legkülönfélébb helyzetekre kínálnak beállítási sablonokat, de gyakorlottabb fotósok igényeinek megfelelően félautomata és a teljesen manuális üzemmódok is helyet kaptak az SP-500-asban. A felvételkészítés során a megfelelő kompozíció beállításához, illetve a képeket visszanézéskor a 2,5 collos hátoldali LCD, vagy a 200 ezer pixel felbontású elektronikus kereső használható, melyen a helyes expozíció megállapításához hisztogramot is meg lehet jeleníteni. A pontos élességállításra a 143 mérőpontos autófókuszrendszer ügyel, mely követő üzemmóddal is fel van vértezve, s lehetőség van kézi élességállításra is.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]

Olympus SP-500 UZ


Az állóképek mellett az SP-500 jó minőségű videót is készít, s 2,5 kép/másodperces sorozatfelvételre is képes. A fényképező szoftver a rögzített képeket a hagyományos JPEG mellett RAW formátumba is el tudja menteni  saját, 10 megabájtos memóriájába, vagy az opcionálisan megvásárolható xD kártyára.

Olympus SP-310 és 350

Maroknyi kreativitásként jellemzi az SP-310 és SP-350 3-szoros optikai zoommal ellátott digitális kameráit az Olympus. Talán ez a jelző kicsit túlzás, mivel a 7 illetve 8 megapixeles gépek 24 témamódja a fotós kreativitására támaszkodik a legkevésbé, igaz ezeken kívül a rekesz- és záridő előválasztás félautomata illetve a teljesen kézi módok is használhatóak. Szupermakró üzemmódban már 2 centiméteres távolságról is készíthető felvétel az új gépekkel. A felhasználó által gyakran használt beállítások rögzítésére is van mód, ezekből akár négyet is le lehet menteni a memóriába. A fényképek és videók a 2,5 collos LCD-n komponálhatóak és nézhetőek vissza.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]

Olympus SP-350

A két új maroknyi készülék a felvételeket - melyek akár RAW formátumúak is lehetnek -, az opcionális xD memóriakártyán, vagy a beépített 25 megabájtos belső memóriában tárolja. Az SP-350 esetében külső vaku csatlakoztatására is van lehetőség. Mindkét fényképezőgép ceruzaelemekkel vagy ugyanilyen méretű akkumulátorokról működtethetők.

Olympus FE-100, FE-110 és FE-120

A fotózással most ismerkedő vásárlókat célozza az Olympus a lehető legegyszerűbb kezelést garantáló FE-jelzésű három új kompakt gépe. A digitális fényképezők alapvetően CCD-ik felbontásában térnek el egymástól. Az FE-100 4 megapixeles felbontással és 2,8-szeres optikával, az FE-110 5 megapixeles, szintén 2,8-szeres zoommal, az FE-120 pedig 6 megapixeles CCD-vel, 3-szoros optikai zoommal készül. További különbség, hogy az első két fényképezővel ellentétben az FE-120 kissé elnyújtott téglatest alakú, illetve az alacsonyabb felbontással rendelkező gépek négyféle témamóddal és 1,5 collos LCD-vel, az FE-120-as 16-féle expozíciós móddal és 1,8 collos kijelzővel szolgálja az egyszerűbb fényképezést. Minden további funkció és tulajdonság változatlanul található meg mindhárom modellben. A felvételeket az FE-100 és 110 esetében 28 megabájtos, az FE-120-nál a 14 megabájtos belső memóriába lehet elmenteni, melyet kiegészít a 120-as esetében 32 megabájtos, az FE-110-esnél 16 megabájtos, a gyári csomagolásban megtalálható xD memóriakártya. Mindhárom Olympus fényképezőgép AA méretű elemről vagy akkumulátorról üzemeltethető.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]

Olympus FE-100 és FE-120


Olympus mju Digital 600

A 6 megapixeles képfelbontás és az elégtelen fényviszonyok közti fotózást biztosító BrightCapture technológia jelenti a legújabb mju típus két fő újdonságát. Az érdekes megoldás lehetővé teszi, hogy a szokásos használat mellett gyenge megvilágítású képek adott esetben négyszer fényesebb felvételként kerüljenek rögzítésre a környezeti fény hatékonyabb kihasználásával. Emellett az új modell objektívje 3-szoros átfogású, 38-105 milliméternek megfelelő, amelynek képét a 2,5 collos LCD jeleníti meg a hátoldalon. A fényképező strapabíró háza vízálló, fémből készült és háromféle (ezüst, kék, vörös) színváltozatban vásárolható meg. Az új mju 600-as számos kényelmi szolgáltatással rendelkezik: a manuális funkciók mellett használhatja a fotós a 24-féle beépített témamódot, mely igen széles skáláját fedi le a legkülönfélébb fényképezési szituációknak. Az elkészített fotókat a mju Digital 600 belső 19 megabájtos memóriájába, vagy xD kártyára lehet elmenteni.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]

Olympus mju Digital 600


A most bemutatott hét különböző Olympus kompakt boltokba kerülésére még pár hetet várni kell, várható áruk egyelőre nem ismert.

KAPCSOLÓDÓ CIKK

Most
Top 12 óra
hirdetés
hirdetés
Ajánlat
Ajánlat
hirdetés
hirdetés
hirdetés
youmetry