hirdetés
eszközfunkcióSonyRicoh

Nagy látószögű Ricoh fényképező

2007.04.01. 13:13

Az elsősorban irodai eszközeiről ismert japán vállalat újabb digitális kamerát mutatott be: a Ricoh Caplio GX100 egyedi funkciói közé tartozik a levehető kereső, a vékony kivitel, és a nagy látószögű optika.

Sokan várták már az új Caplio készüléket, hiszen utóda, a Ricoh GX8 két évvel ezelőtt debütált a piacon. A most leleplezett masina külsejét illetően némileg emlékeztet ugyan a korábbi típusra, valójában jelentős átalakuláson ment keresztül.

 A Caplio GX100-ba tíz megapixeles képérzékelőt, és háromszoros átfogású optikai zoomot szereltek. Ez önmagában nem lenne érdekes, azonban az objektív gyújtótávolsága kisfilmes értékeken számolva 24 - 72 milliméternek felel meg, a szenzor pedig stabilizátoros rendszerbe van építve, így a kézremegés által okozott elmozdulást is csökkenti.

Forrás: [origo]

A fényképező hátoldalára egy 2,5 colos, 230 ezer pixeles kijelzőt építettek. Ez szintén mindennapos szolgáltatásnak számít, azonban a Ricoh GX100 a világon az első fényképező, amelyet levehető elektronikus keresővel is elláttak. A vakupapucsra illeszkedő apró monitor jól jöhet erős napfényben, illetve akkor, ha csípőből szeretne valaki képeket készíteni, ugyanis forgatható is a kereső.

A 25 milliméter vastag vázba szerelt Caplio használható teljesen manuális, vagy időautomata üzemmódban egyaránt, a végeredményt ugyanakkor Adobe DNG RAW formátumban is képes tárolni. Áramforrásként a mellékelt lítium-ion akkumulátort érdemes használni, szükség esetén viszont elboldogul bármilyen AAA méretű ceruzaelemmel is az új Ricoh kamera.

További extra funkció, hogy a megszokott 4:3 és 3:2 oldalarányok mellett a GX100-on 1:1 képarány, vagyis a négyzetes formátum is beállítható, így újabb kompozíciós lehetőségek nyílnak a fotósok előtt. Összességében tehát ígéretes készüléknek tűnik az új japán kütyü, amely április végén jelenik meg az Egyesült Királyságban, 400 fontos, vagyis körülbelül 150 ezer forintos fogyasztói áron.

KAPCSOLÓDÓ CIKK

Most
Top 12 óra
hirdetés
hirdetés
Ajánlat
Ajánlat
hirdetés
hirdetés
hirdetés
youmetry