Ellenáll a pornak a Pentax fényképezője

Vágólapra másolva!
A japán gyártó új tükörreflexes készüléke képstabilizátort és pormentesítő rendszert is kapott, ráadásul támogatja a legújabb ultrahangos élességállítású optikákat. Érdekesség, hogy a Pentax K100D Super mellé kiadnak egy kompakt külső vakut is.
Vágólapra másolva!

Éppen egy évvel ezelőtt jelent meg a Pentax cserélhető objektíves K-sorozata, amely akkor azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy megfizethető áron kínál 11-pontos autófókusz rendszert, ISO 3200 érzékenységet, sőt az összes addigi Pentax optikával kompatibilis. Azóta kiadtak egy felsőbb kategóriás modellt, K10D néven, és erre sokan felfigyeltek, hiszen képstabilizátort, pormentesítőt és időjárásálló burkolatot is kapott, ráadásul ára is kedvezőbb volt a konkurenciánál.

A most bemutatott Pentax K100D Super valójában egy ráncfelvarráson átesett típus, így a pormentesítő rendszeren kívül más említésreméltó, kezdők számára lényeges funkcióval nem látták el a mérnökök. A masina továbbra is hat megapixeles képek készítésére képes, hátfali kijelzője 2,5 colos, CCD-mozgatásos stabilizátora is van, és rengeteg manuális állítási lehetőséggel rendelkezik.

Forrás: [origo]



A négy darab ceruzaelemmel is használható eszköz már felismeri az SD kártyákon kívül az új SDHC szabványú tárolókat is. Az Egyesült Államokban augusztusban jelenik meg a boltok polcain, ára a kit objektívvel együtt 599 dollár, azaz 110 ezer forint lesz.

Említésreméltó az is, hogy lelepleztek egy új külső vakut is. A Pentax AF200FG huszas kulcsszámmal rendelkezik, vagyis ISO 100 mellett 20 méter a hatótávolsága. A kimondottan apró készülék mindössze 190 gramm elemek nélkül, melyekből egyébként négy darabra van szüksége. Pontos megjelenési idejéről és áráról nem adtak ki hivatalos információt.

Forrás: [origo]