Felfrissül a Coolpix sorozat

Vágólapra másolva!
Teljesen megújítja a kompakt gépek palettáját a Nikon, miután a napokban lerántotta a leplet a profiknak szánt tükörreflexes fényképezőkről. Az új készülékek forradalmi újításokat sajnos nem tartalmaznak, egyszerű ráncfelvarráson estek át.
Vágólapra másolva!

Coolpix P5100 és P50

A két legméretesebb, egyben legtöbb állítási lehetőséget biztosító típus a Coolpix P5100 és P50. Az előbbi modell 12 megpixeles szenzorral, illetve 35 - 123 milliméteres átfogást nyújtó, stabilizátoros lencsével van felszerelve. A masina hátoldalán egy 2,5 colos, 230 ezer pixeles kijelző található, érdekesség viszont, hogy vakupapuccsal is ellátták az új Coolpix csúcsmodellt, így külső vakukat is lehet csatlakoztatni rá. Szeptembertől lesz kapható a tengerentúlon 400 dolláros, azaz 75 ezer forintos áron.

Forrás: [origo]

A kistestvér a P50 nevet kapta, és bár csupán 8 megapixeles képeket készít, optikája nagyobb látószöget biztosít: kisfilmes értékeken 28 - 102 milliméter az elérhető gyújtótávolság. Az összes többi modellhez hasonlóan új EXPEED képfeldolgozó processzort kapott, hátoldalán pedig egy 2,4 colos, mindössze 114 ezer pixeles LCD található. A két darab ceruzaelemmel is működtethető készülék októberben jelenik meg 230 dolláros, azaz 43 ezer forintos fogyasztói áron.

Forrás: [origo]

Coolpix S51 és S51c

Az ultravékony S-széria szintén két új kamerával bővült. Az S51 nyolc megapixeles képérzékelővel, háromszoros optikai zoommal, képstabilizátorral, valamint 3 colos, 230 ezer pixeles kijelzővel van felszerelve. A divatos kütyü nagy hátránya, hogy mindössze 150 fotó rögzíthető vele egyetlen töltéssel. Már a jövő hónaptól kapható lesz az Egyesült Államokban, javasolt ára 280 dollár, vagyis 52 ezer forint.

Forrás: [origo]

Az S51c tulajdonképpen ezzel teljesen megegyező típus, egyetlen eltérés, hogy WiFi rendszert is építettek bele. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a kamera képes gombnyomásra feltölteni a fényképeket a Nikon képmegosztó oldalára, illetve vezeték nélkül a fotós számítógépére. Ez a kényelmi szolgáltatás növeli az árat, ami 330 dollár, azaz 62 ezer forint körül mozog majd.

Coolpix S510 és S700

Az új fémborítású Nikon S510 a világon a legkisebb optikai képstabilizátorral szerelt fényképező a gyártó szerint. Technikai paraméterei kevésbé figyelemfelkeltőek: nyolc millió pixeles szenzor, háromszoros zoom, 2,5 colos hátfali kijelző. A rozsdamentes masina ára a tengerentúlon várhatóan 300 dollár, vagyis 56 ezer forint lesz.

Forrás: [origo]

Az S700 szintén háromszoros lencsét kapott, CCD-je viszont tizenkét megapixeles, és a hátoldalán lévő kijelző is valamivel méretesebb: 2,7 col átmérőjű. Az alumíniumborítással ellátott eszköz 380 dollárért, azaz 71 ezer forintért vihető majd haza.

Coolpix L14 és L15

Természetesen a belépőszint sem maradhatott ki az átalakításból. A hét megapixeles L14 azzal hívja fel magára a figyelmet, hogy a leghosszabb akkumulátor élettartammal rendelkező háromszoros átfogású kompakt gép a piacon. A japán vállalat szerint akár 1000 képet tud készíteni egyetlen pár lítiumos elemmel. Az apró kütyü ára mindössze 150 dollár, vagyis 28 ezer forint lesz az USA-ban.

Forrás: [origo]

Az L15 szintén háromszoros átfogású, optikai stabilizátoros zoommal rendelkezik, képérzékelője viszont nyolc megapixeles fotókat készít. A 2,8 colos kijelzővel szerelt kamera kiskereskedelmi ára 180 dollár, vagyis 34 ezer forint lesz.