Érintőképernyős Sony fényképezők

Vágólapra másolva!
Az érintőképernyőknek egyre nagyobb divatja van, ezúttal a Sony mutatott be új típusokat. A nyolc megapixeles Cyber-shot T2 négy gigás tárolóval, és mosolyfelismerő technológiával érkezik pár hét múlva.
Vágólapra másolva!

A legújabb Cyber-shot modellbe háromszoros optikai zoomot szereltek. Ez kisfilmes értékeken számolva 38 - 114 milliméteres átfogásra képes, vagyis nagy látószögű fotók készítésére továbbra sem képes. Előny viszont, hogy ez a készülék is megkapta a gyártó optikai képstabilizátorát, így kevesebb esély van a bemozdult képekre.

Forrás: [origo]

A fekete, kék, zöld, rózsaszín, illetve fehér színben egyaránt megvásárolható fémvázas fényképező hátfalán egy 2,7 col képátlójú érintőképernyőn lehet minden funkciót beállítani, ezen kívül gyakorlatilag csak az exponálógomb és a zoom kapott külön kezelőszerveket.

A Sony T2 érdekessége az érintőképernyőn kívül a hatalmas beépített háttértár. A legtöbb kompakt gépnél ez mindössze néhány megabájt, ezért 1-2 kép készítésére elég, ebben a gépben viszont négy gigabájt tárhely van, ami a hivatalos adatok szerint akár 1200 fotó rögzítésére is elegendő.

Forrás: [origo]

Fontos megemlíteni még a többi divatos funkciót is. Az arcfelismerő rendszer az élességet, az expozíciót és a fehéregyensúlyt a képmezőben lévő emberi arcokra állítja, sőt már a nevetés felismerésére is képes, ilyenkor automatikusan készít felvételt az exponálógomb lenyomása nélkül. Ezen kívül az új Cyber-shot HD videokimenetet is kapott, bár csupán VGA minőségű mozgóképet tud felvenni. Az európai boltokban novembertől lesz megvásárolható, ára az Egyesült Államokban 350 dollár, vagyis 61 ezer forint lesz.

Forrás: [origo]