Száz évig bírják a Kodak DVD-i

Vágólapra másolva!
Az amerikai vállalat a CES 2008-on mutatta be legújabb CD és DVD tárolóit: az igényes felhasználóknak szánt lemezek élettartama megközelítőleg 100 év a gyártó adatai szerint.
Vágólapra másolva!

A Kodak Professional CD és DVD lemezek különlegessége az egyedi gyártási technológiában rejlik: a lemez belseje valódi aranyat tartalmaz, amely megóvja az eszközön tárolt fotókat, filmeket, és egyéb adatokat az oxidációtól, így gyakorlatilag egy generáción át megbízhatóan tárolják a fényképeket.

Az új 100-éves lemezeket kifejezetten fotósoknak, zenészeknek, kutatóknak, orvosoknak és államigazgatási szerveknek ajánják, ugyanis a hosszú élettartamon kívül kevesebb olvasási hibát produkálnak, illetve a leggyorsabban írható archív termékek a világon.

Forrás: [origo]

Az új termékeknél egyedül a 24 karátos aranyat tartalmazó Kodak Preservation CD és DVD lemezek bírják garantáltan tovább, az előbbiek ugyanis 300 évig megőrzik az adatokat az amerikai nagyvállalat szerint. Ezekhez speciális tokot is terveztek: a Kodak Archival Jewel Case nevű dobozban a lemezek "lebegnek" a különleges kialakítás miatt, így nem karcolódnak össze, ráadásul a védőtok akár 90 kilogramm nyomásnak is ellenáll, nem gond, ha véletlenül rálép a gyerek.