Reformer fényképező a Fujitól

Vágólapra másolva!
A Fujifilm legújabb hobbifotósoknak szánt digigépe a tükörreflexes típusokkal szemben nyújthat alternatívát, miközben egyedi megoldásaival szembe megy a trendeknek.
Vágólapra másolva!

A FinePix S100FS első ránézésre valódi DSLR fényképezőnek tűnik, azonban a japán kütyü optikáját bizony nem lehet kicserélni. A profi kinézetű készülékbe az átlagosnál jóval negyobb, 2/3 colos SuperCCD HR képérzékelőt pakoltak, melynek felbontása 11 megapixel.

A nagy méretű szenzornak köszönhetően a megszokottnál feltehetően jobb képminőséget produkál majd az új Fuji, vagyis kevésbé lesznek zajosak a képei, mint a kompakt típusoknak. Ezzel párhuzamosan egy másik tipikus problémát is megpróbálnak orvosolni a tervezők, vagyis az ígéretek szerint akár 400 százalékkal nagyobb dinamikatartományt rögzít majd az eszköz, így több részlet lesz a sötét és a világos részletekben is.

Forrás: [origo]

A fényképező optikája meggyőző paraméterekkel rendelkezik: kisfilmes értékeken 28 - 400 milliméter az átfogása, vagyis 14,3-szoros zoomot biztosít. A stabilizátorral ellátott lencse manuális élességállító- és zoomgyűrűket egyaránt kapott, vagyis nem apró gombokat kell nyomogatni, ha zoomolni kell. Az S100FS hátoldalán egy 2,5 colos, 230 ezer pixel felbontású LCD kapott helyet, egyedisége pedig az, hogy a többséggel ellentétben kihajtható.

A hagyományos, filmes fotózáson felnőtt fotósoknak pedig külön hab a tortán az úgynevezett negatív szimulátor, mely három lehetőséget kínál: létrehozhatók lágy, portékhoz ideális képek, vagy élénk (Velvia) és normál (Provia) színvilágú nyersanyagokat reprodukáló felvételek.

Forrás: [origo]

A Fujifilm FinePix S100FS a tervek szerint februárban jelenik meg a fotós kereskedésekben, ára az Egyesült Államokban 799 dollár, vagyis 140 ezer forint lesz.