Újdonságok a Fujifilmnél

Vágólapra másolva!
Az A és a Z széria is egy-egy géppel bővült. A Z200fd elegáns fémházában fejlett elektronikai szolgáltatások és ígéretesnek tűnő, intelligens programok bújnak meg.
Vágólapra másolva!

Kezdjük a FinePix A850-el, hiszen nem sokat lehet elmondani róla. A jól bejáratott sorozat legújabb tagjaként nem "villant nagyot" - persze ez nem a vakuteljesítmény kritikája. Külső kialakítása a megszokott, a fekete betéttel kellemes a szemnek. 8 megapixel, háromszoros zoom, beremegést érzékenység-növeléssel megelőző automatika, egy kis vésztartalék belső memória - talán a ceruzalem használatának lehetősége a gép egyetlen érdekessége.

Forrás: [origo]

A Z200fd viszont már mutat újdonságokat. A külsőben sem kell csalódnunk, hiszen az elődökhöz hasonlóan a letisztult dizájn például fekete-piros összeállításban nagyon kellemes látvány. A belső tartogatja az igazi újdonságokat. A korrekt alapok, úgymint 10 megapixeles felbontás, ötszörös zoom, 1600 ISO maximális érzékenység, 1/1000 maximális zársebesség, ötven megás belső memória mellett például két új, az önkioldóhoz kapcsolódó megoldás is belekerült a gépbe.

Forrás: [origo]

A gép használatát hivatott könnyíteni az arcfelismerő technológia, a vörösszem hatást utólag csökkentő funkció és a stabilizáció. Az önkioldás eddig elhanyagolt beállíthatóságát (2 vagy tíz másodperc múlva exponáljon a gép?) bővítette ki a Fujifilm két programmal.

Az arcfelismerő technológiát felhasználva a gép megvárja, amíg két vagy négy arc kerül a képen közel egymáshoz, és csak akkor exponál. Mindkét gép a nyári szezonban várható, áraikról még nincs pontos információ.