Új olcsó tükörreflexes gép a Canontól

Vágólapra másolva!
A japán gyártó bemutatta legújabb cserélhető optikás fényképezőjét: a kezdőknek szánt Canon EOS 1000D lesz várhatóan az egyik legolcsóbb készülék ebben a kategóriában.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi hónapokban több alapszintű DSLR fényképező jelent meg a piacon, ezért már sokán vártak arra, milyen újdonsággal válaszol majd a konkurenciának a legtöbb tükörreflexest készítő vállalat.

A Canon EOS 1000D gyakorlatilag a 400D-t váltja majd fel a termékpalettán, ennek köszönhetően viszont több paraméteréban is megegyezik elődjével. A fényképezőgép képfeldolgozó rendszere elméletileg nem változott, továbbra is egy tíz megapixeles CMOS szenzorra érkeznek a fénysugarak, amiket DIGIC III-as processzor dolgoz fel.

Forrás: [origo]

A képérzékelő mozgatásával működő pormentesítő rendszer ebben a fotógépben alapfelszereltségnek számít, a masina hátoldalán pedig továbbra is egy 2,5 col képátlójú LCD kijelző kapott helyet. A kompakt fényképezőkhöz szokott felhasználóknak pedig pozitívum lehet, hogy a hátfali monitoron csakúgy lehet képeket komponálni a Live View technológiának köszönhetően, mint a hagyományos átnézeti keresőben.

Változás viszont az elődhöz képest, hogy mindössze hét fókuszpontot építettek az új készülékbe, ráadásul szpot fénymérésre sem alkalmas már ez a típus, igaz, ez feltehetően nem zavarja majd a kezdő hobbifotósokat. Kifejezetten nekik szánják például az úgynevezett Auto Lighting Optimizer nevű funkciót, amely a kontrasztot korrigálja automatikusan a képeken.

Forrás: [origo]

Pozitív irányba módosult az akkumulátor élettartama: a hivatalos adatok szerint körülbelül 500 felvételt lehet készíteni egyetlen töltéssel, míg a Canon 400D csupán 360 kép rögzítésére volt képes. Aki erről a típusról szeretne váltani, annak meglepő lesz, viszont a kompakt gépek tulajdonosainak vonzó tulajdonság, hogy a Canon 1000D már nem CompactFlash, hanem SD kártyákra menti el a fotókat.

Az eddigi legkönnyebb Canon tükörreflexes kamera mindössze fél kilogramm súlyú, várhatóan júliusban jelenik majd meg a boltok polcain ezüst és fekete változatban. A gép áráról egyelőre nem közöltek hivatalos adatokat, de azt már tudni lehet, hogy kitben vásárolva az újonnan kifejlesztett 18 - 55 milliméteres, képstabilizátoros optikát adják majd.