Partifotós fényképező a Sonytól

Vágólapra másolva!
A japán cég egy olyan állványt dob piacra kompakt fényképezőihez, amely automatikusan képes követni és lefotózni egy adott teremben bulizó embereket, ezáltal a lehető legjobb felvételt készíteni róluk.
Vágólapra másolva!

A Party-shot nevű kiegészítőt egyelőre a vállalat két most bejelentett kompakt digitális fényképezőgépével, a szeptemberben boltokba kerülő Sony Cyber-shot TX1 és WX1 típusokkal lehet használni. A beépített elektromotorral szerelt, két darab ceruzaelemről működő állvány 360 fokban képes forgatni a rá helyezett fényképezőgépet, emellett lefelé és felfelé is tudja dönteni az optimális szög elérése érdekében.

Az intelligens dokkoló a rá helyezett fényképezőgéppel is kommunikál, így egyebek mellett a zoomot is mindig optimálisra állítja, az arc-, és mosolyfelismerő funkció révén pedig ideális felvételeket készít a jelenlévőkről - olvasható a cég tájékoztatójában. A PC World beszámolója szerint az állvány bemutatóján kevés számú ember jelenléte esetén valóban hatékonyan működött, ám ha a bulizók távolabb voltak, vagy túl sokan álltak egymás mellett. Az informatikai szaklap szerzője szerint az automata a jó és vicces felvételek mellett azért készített rossz képeket is.

Forrás: [origo]

Az új TX1-es modell extrájának a nagy teljesítményű Exmor R képérzékelője számít, amely nagyobb érzékenységű elődjeinél, így jól teljesít gyenge fényviszonyok között is, emellett komoly, másodpercenkénti 10 képkockás sorozatfelvételt is tud rögzíteni, és legfeljebb négyszeres optikai zoomra képes. A WX1-es típus ezen kívül 24 mm-es nagylátószögű objektívvel szerelik fel, amely emellett ötszörös nagyítási lehetőséget kínál. Mindkét típus támogatja az automatikus panorámakép-rögzítést, amelynek során száz exponált képkockából rakja össze a végleges felvételt a készülék. Az intelligens fotóállvány szeptemberben kerül majd a boltokba Japánban nagyjából harmincezer forintnak megfelelő összegért, a WX1-es fényképező 65 ezer, a TX1-es pedig hetvenezer forintnak megfelelő áron debütál majd.