Duplaképernyős fényképező önarcképekhez

Vágólapra másolva!
A Samsung meglepő konstrukciójú kompakt digitális fényképezőgépeket dob piacra, melyeknek nem csak hátoldalán, hanem az optika mellett is található egy aprócska képernyő, segítendő az önarcképek komponálását.
Vágólapra másolva!

Az ST500 és ST550-es digitális fényképezőgépek hátoldalán nagyméretű, 3,5 colos, azaz közel 9 centiméteres képátlójú szélesvásznú, érintésérzékeny LCD kapott helyet, ezt a normál fotók készítésekor kell használni. A gépek érdekessége, hogy előoldalukon, a lencse mellett is található egy másfél colos, vagyis közel 4 centiméteres miniképernyő, amely az önarcképek, csoportképek rögzítését teszi egyszerűbbé, hiszen segítségével a fényképező használója láthatja, mi kerül majd a fotóra - persze csak akkor, ha elég közel áll a masinához.

Forrás: [origo]

Mindkét digitális fényképezőgépet 12,2 megapixeles képérzékelővel szerelték fel, az optika pedig 27 mm-es nagylátószögű fotózást és 4,6-szoros optikai nagyítást biztosító Schneider Kreuznach lencse. Egy másik érdekes funkciója a gépeknek, hogy a csoportkép vagy önarckép készítésekor kézzel mutogatva anélkül lehet állítgatni ezeket, hogy oda kellene menni hozzájuk. Ezen kívül rendelkeznek arcfelismerő funkcióval, képstabilizátorral és 1280x720 pixel felbontású videókat is tudnak rögzíteni. Négy színben lesznek kaphatók 80-94 ezer forintnak megfelelő összegért augusztus végétől.