Három ok a narancsfogyasztásra

Vágólapra másolva!
Amellett, hogy tápanyagokban gazdag, a narancs többek között tisztítja az emésztőrendszert, erősíti a hajszálerek falát, szűrt leve pedig megnyugtatja a kipirosodott bőrt.
Vágólapra másolva!

Vitaminban és ásványi anyagokban gazdag

A narancs nagy mennyiségben tartalmaz A, C, kisebb mennyiségben pedig K és B vitamint, folsavat, magnéziumot, káliumot és antioxidánsokat, ezért fogyasztása - főleg a téli időszakban - kifejezetten ajánlott.

Bőrpanaszokra is kiváló

Kiváló a bőr-rendellenességek, emésztési zavarok, ínysorvadás, köszvény, láz, magas vérnyomás, meghűlés, hurutos megbetegedések, reuma és szívpanaszok, valamint a tüdőgyulladás kezelésére - áll a Napsugár életház sajtóközleményében. Szűrt leve kiváló kozmetikum: megnyugtatja a kipirosodott bőrt és gátolja a hámlást.

Emellett tisztítja az emésztőrendszert, erősíti a hajszálerek falát, valamint a szív és a tüdő működésére egyaránt kedvező hatással van. Mivel kalóriatartalma rendkívül alacsony, így azok is bártan fogyaszthatják, akik súlyfölösleggel küzdenek.

Kedvetlenség ellen narancsolajos fürdő

A komor téli időjárás miatt sokszor vagyunk kedvetlenek és levertek, ilyenkor mindenképp ajánlott egy kellemes, illóolajos fürdő. A narancs nyugtatja az idegrendszert, ezáltal ellazít és javítja a közérzetünket. Ha pedig megtűzdeljük szegfűszeggel az egész lakást illatosíthatjuk vele.

A vásárlásnál a súlyos, kemény, vékony héjú gyümölcsöket érdemes választani. A narancs a hűtőben akár több hétig is eláll, de ha szobahőmérsékleten tároljuk, akkor minél hamarabb ajánlott elfogyasztani, ugyanis néhány napon belül száradásnak indul.