A merevedési zavarok ellen is véd a mozgás

Vágólapra másolva!
A fokozott testedzés amellett, hogy segít megőrizni az egészséget, a szexuális teljesítőképességre is pozitív hatással van - erősíti meg egy új kutatás.
Vágólapra másolva!

Korábbi kutatásokban már megállapították, hogy kapcsolat létezik az impotencia és a szív egészsége között, és a merevedési zavarokkal küzdő, 40 évnél fiatalabb férfiak körében magasabb a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata. Az Emory Egyetem orvostudományi karának munkatársai új kutatásukban a testmozgás és a szexuális teljesítőképesség közötti összefüggést vizsgálták 18 és 40 év közötti, egészséges férfiakban.

A Journal of Sexual Medicine című szakfolyóiratban megjelent kutatás szerint az intenzív testmozgást végző férfiaknál a fokozott fizikai aktivitás a szexuális teljesítőképességre is pozitívan hatott, míg a mozgásszegény életmódhoz gyakran társultak merevedési problémák.

A vizsgálat során a szakemberek felmérték a kutatásban résztvevő férfiak testedzési szokásait, ennek alapján meghatározták egyéni energiafelhasználásukat heti bontásban, amelyet összevetettek a szexuális teljesítőképesség-elemzés eredményeivel.

A szakemberek remélik, hogy a merevedési zavarok korai szűrése már fiatal korban egészségesebb életmódra ösztönözheti a férfiakat, így könnyebben elejét lehet venni a mozgásszegény életmóddal összefüggésbe hozható betegségeknek, például a cukorbetegségnek és a szívbetegségeknek.