Rejtvény helyett szexet ajánl az orgazmuskutatás pápája

Vágólapra másolva!
Aki szeretné az agyát karbantartani, rejtvényfejtés vagy memóriafejlesztő gyakorlatok helyett inkább bújjon össze párjával - ajánlja egy amerikai professzor, aki évtizedek óta foglalkozik a női orgazmus kutatásával.
Vágólapra másolva!

Nem szudokut vagy skandináv rejtvényt, inkább egy kiadós orgazmust javasol az agyukat karbantartani vágyóknak Barry Komisaruk, a Rutgers Egyetem kutatója. A most 72 éves professzor az 1960-as évektől foglalkozik a női orgazmus kutatásával, és a kezdeti állatkísérleteket követően immár 30 éve hús-vér nők bevonásával vizsgálja a témát. Kutatási területe és sajátos módszerei miatt Komisaruk az elmúlt évtizedekben sokszor volt szálka a szakma szemében, ám kitartása és eredményei miatt mára az orgazmuskutatás felkent pápájának számít.

Komisaruk ezúttal is önként jelentkező hölgyeket vizsgált, akiknek az egyetemi laboratóriumban felállított fMRI-készülékbe feküdve kellett - a nem túl meghitt körülmények ellenére - a csúcsra jutni, miközben a kutatók mérték az orgazmus közben az agyba áramló vér mennyiségét.

Az eredmény: az orgazmus azért jobb a „klasszikus” agytornánál, például a rejtvényeknél vagy memóriagyakorlatoknál, mert az egész agyat megdolgoztatja, nem csak egy területét - idézi a professzort a The Telegraph cikke. Emellett a szexuális gyönyör gátolja a fájdalmat, oldja a szorongást és a depressziót is, így az egészségügy számos területén bevethető lenne. Orgazmus közben jelentősen megnövekszik az agyba áramló vér mennyisége, ezáltal javul az agy oxigén- és tápanyagellátása, ami mindenképpen jót tesz - tette hozzá.

Az eredmények ismét megerősítették a kutatókat abban, hogy tudományos szempontból vajmi keveset tudunk a szexuális örömről és azokról az agyi folyamatokról, amelyek a kialakulásához vezetnek. A professzor szerint mindenképpen érdemes a témában a lehető legmélyebbre ásni, mert elképzelhető, hogy bizonyos betegségek gyógyításában hatékonyan lehetne alkalmazni ezt a kiaknázatlan „csodaszert”.