Az alma serkenti a hüvely nedvesedését

Vágólapra másolva!
Napi egy alma nem csak az orvost tarthatja távol, de a szexuális életet is felpezsdítheti. Egy új tanulmány első ízben köti össze az almafogyasztást a nemi élettel.
Vágólapra másolva!

Miért lesz jobb az almától a szex egy nőnek? A válasz a polifenolokban keresendő. Ezek a szerves vegyületek serkentik a véráramlást a nemi szerv felé, fokozva ezáltal az izgatásérzetet. A polifenolok megtalálhatók többek között az almában, a kékszőlőben, sőt még a csokoládéban is.

Az olaszországi Santa Chiara Kórház kutatói megfigyelték, hogy a szexuális funkciók javulása és a női nemi szerv könnyebb nedvesedése összefüggésben volt az almafogyasztás mértékével. Minél több almát ettek, annál elégedettebbek voltak a hölgyek nemi életükkel.

A kutatásban összesen 731, 18 és 43 év közötti szexuálisan aktív nő étkezési és almafogyasztási szokásait követték nyomon. A vizsgált személyeket két csoportra osztották: az egyik csoport tagjai naponta több almát megettek, a másik csoportba tartozók viszont napi egy almánál kisebb mennyiséget fogyasztottak. Ezt követően a résztvevőkkel kérdőívet töltettek ki. A szexuális elégedettséget indexszámmal mérték.

A tanulmány megállapította, hogy a naponta almát fogyasztók szexuális indexszáma lényegesen magasabb volt, mint a gyümölcsöt hanyagolóké. Az eredményeket az Archives of Gynecology and Obstetrics című szakfolyóiratban közölték.