Gyógyszer lehet az extasyból

Ez zsír! Nobel-díjas tudós fedezheti fel a hosszú élet titkát! A piros gyümölcsökben lehet a kulcs gyógyszer pirula tabletta
Vágólapra másolva!
Az amerikai gyógyszer-engedélyezéssel foglalkozó szervezet jóváhagyta az extasy alkalmazását egy nagy létszámú klinikai teszten. A várakozások szerint jó hatású lehet a poszttraumás szindróma kezelésében.
Vágólapra másolva!

Egy Irakból visszatért őrmester volt egyike azoknak, akiknél poszttraumás szindrómát diagnosztizáltak és sokáig semmilyen kezelés nem segített az állapotán. Végül részt vett egy kísérleti kezelésen, ahol az MDMA (szleng nevén Molly) nevű anyagot próbáltak ki.

A 2. fázis sikeres volt

Az MDMA az illegális partidrog, az extasy tiszta formájának tekinthető. A legtöbb drogkereskedő által árult extasy vagy Molly néven árult anyag ugyanis valójában nem tiszta MDMA, és sokkal veszélyesebb lehet, mint a gyógyszerészeti kipróbálásra szánt anyag.

Az őrmester állapota – saját elmondása szerint – jelentősen javult az úgynevezett 2. fázisú klinikai kipróbálás folyamán, amelyben az MDMA adagolását pszichoterápiával kombinálták.

Jön a 3. fázis

Mivel más 2. fázisú klinikai vizsgálatok is hasonlóan kedvező eredményekről számoltak be, ezért az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer-ellenőrző Hatóság (FDA) jóváhagyta, hogy az MDMA-t egy nagy létszámú 3. fázisú klinikai teszten is kipróbálják.
Ez az emberi kipróbálások harmadik és végső fázisa, amely ahhoz szükséges, hogy az FDA megfontolja az új gyógyszer jóváhagyását.