Oka van annak, hogy minden eddiginél nagyobb az érdeklődés a kardiológia új eredményei iránt

2017.05.14. 06:07

Minden eddiginél nagyobb létszámban, több mint 2200-an érkeztek a határon túlról és a tengerentúlról is orvosok és szakdolgozók a jubileumi 60. balatonfüredi kardiológiai konferenciára, melyen számos nemzetközi újdonságot, terápiás áttörést ismertettek a résztvevőkkel.

A kardiológia fejlődése nagy léptekkel halad előre, és ez azért rendkívül jó hír, mert a világon a vezető halálokok közé tartoznak a szív- és érrendszeri betegségek, Magyarországon pedig sajnos a halálozási listát egyértelműen ez a betegségcsoport vezeti. Az idén 60 éves Magyar Kardiológusok Társasága imponáló programmal ünnepelte a jubileumot, 15 nemzetközileg kiemelkedő kardiológiai szaktekintély adott elő Balatonfüreden.

A konferencia legfőbb témáiról és két veszélyes kardiológiai betegség kezelésére használható új terápiáról beszélt az Origó kardiológiai rovatának Prof. Dr. Tóth Kálmán, Magyar Kardiológusok Társaságának elnöke.

A jubileumi, 60. konferencián köszöntötték 80. születésnapja alkalmából Prof. Dr. Papp Gyula Széchenyi-díjas akadémikust, a Magyar Kardiológusok Társaságának örökös tiszteletbeli elnökét, és a szintén 80 éves Prof. Dr. Csanády Miklóst, Magyar Kardiológusok Társaságának tiszteletbeli elnökségi tagját.

80. születésnapján köszönti Prof. Dr. Papp Gyula kardiológust a Magyar Kardiológusok Társasága a 2017-es balatonfüredi kongresszuson.Forrás: Origo

Előadással emlékeztek meg a februárban elhunyt Dr. Matos Lajosról,a magyar kardiológia emblematikus alakjáról.

A Magyar Kardiológusok Társaságának 2017-es balatonfüredi konferenciájának megnyitója.Forrás: Origo

A konferencián idén is részt vettek a szakterület nemzetközi nagyságai, akik közül először volt jelen egy időben az Európai Kardiológia Társaság elnöke, Prof. Dr. Jeroen Bax, valamint két alelnöke: Prof. Dr. Lina Badimon és Prof. Dr. Merkely Béla.

Idén a három fő téma a szívelégtelenség, a pitvarfibrilláció és a stroke volt, de a résztvevő kardiológusok, illetve belgyógyászok, háziorvosok és szakdolgozók minden kardiológiai témában hozzájuthattak a legfrissebb kutatási eredményekhez.