Gyerekek és felnőttek gyűjthetnek pénzt egy rövidke futással - iskoláiknak az idei Szívünk Napján

2017.08.19. 07:19

Diákok és szüleik, pusztán részvételükkel hozzájárulhatnak az iskola sportszertárának megújulásához, ha részt vesznek a Szívünk Napja idei futóprogramján.

Az iskolákon (vezetők, testnevelő tanárok) keresztül megszólítják, és reményeik szerint mozgósítják a szülőket és gyermekeiket az idei Szívünk Napja rendezvények, szeptember 24-én a budapesti Millenárison. Bár az egész napos, ingyenes rendezvényen számos kiváló programmal várja a családokat a Magyar Kardiológusok Társasága, de a „Fuss az iskoládért!" akció az egyetlen, ahol a részvétel élménye mellett még saját iskolájukért is versenybe szállhatnak a résztvevők.

A „Fuss az iskoládért" program egy játékos, családoknak, gyerekeknek szóló futás, mely során a résztvevők iskolák (általános iskolák és/vagy középiskolák) javára (saját vagy más iskolák számára is) gyűjthetnek pénzt. Minden lefutott (vagy lesétált) egy kör a támogatók jóvoltából 500 Ft-ot ér. Ezt az 500 Ft-ot lehet a befutás után felajánlani egy tetszőlegesen választott oktatási intézménynek. A "Fuss az iskoládért" program helyszíne a Millenáris Park B épülete, 2017. szeptember 24-én (vasárnap) 10 és 18 óra között.

Természetesen a program a mozgás fontosságára, szívünk egészségének megőrzésére is felhívja a figyelmet, és a Millenáris épületén belül mindenkinek lehetősége lesz aznap számos egészségügyi szűrővizsgálat és ahhoz kapcsolódó orvosi tanácsadás ingyenes igénybevételére. Emellett a Szívünk Napján egész nap változatos családi szórakoztató programokkal is várják a látogatókat.

Minden lefutott kör 500 forint az iskolának.Forrás: pixabay.com

A „Fuss az iskoládért!" akcióban összesen 1.000.000 Ft értékben osztanak ki sportszerutalványt. Minél több iskolást és azok családját igyekeznek megmozdítani és arra bíztatni, hogy jöjjenek el a Millenáris Parkba, vegyenek részt ezen a programon. Minél többen futnak (sétálnak) az iskoláért, annál nagyobb összegű támogatást érhetnek el.

A szervezők 2017. augusztus utolsó hetében ismét kiküldik az iskoláknak a pályázati felhívást. A felhívás ekkor már tartalmazni fogja a „Jelentkezési lapot" is, melynek kitöltésével regisztrálja magát az iskola a programra. A jelentkezési lapot legkésőbb 2017. szeptember 19-ig kell a megadott e-mail címre elküldeni.