A döntő:
július 2., 20.00, Rotterdam:
Franciaország - Olaszország 2-1

Hat francia az All Star csapatban
Az Európa-bajnok francia válogatottból hat játékos került be a labdarúgó Európa-bajnokság All Star csapatába. A szakértők a skót Andy Roxburgh vezetésével 16 futballistát neveztek meg, akik egy szponzor jóvoltából fejenként 2500 eurót kapnak. A döntős Olaszországot három játékos képviseli, akárcsak Hollandiát, a portugál és a spanyol együttesből 2-2 játékos került be a legjobbak közé.

A 16-os All Star keret:
kapusok:
Toldo (olasz), Barthez (francia)
védők: Blanc, Desailly (franciák), Cannavaro, Nesta (olaszok), F. de Boer (holland)
középpályások: Vieira, Zidane (franciák), Figo (portugál), Guardiola (spanyol), Davids (holland)
csatárok: Henry (francia), Kluivert (holland), Nuno Gomes (portugál), Raul (spanyol)


Franciaországban mindenki ünnepel
Az Eb döntő másnapján a francia újságok (még a gazdasági napilapok is) minden dicsérő jelzőt bevetettek a válogatott méltatása érdekében. A France Télévision és a TF1 nézettségi és bevételi rekordokat döntött, Párizs utcáin többszázezres tömeg hömpölygött.

Del Piero hibás, de nem bűnbak
Az elvesztett Európa-bajnoki döntő másnapján az olaszok rendkívül csalódottak, de nem dühösek. Szokásukkal ellentétben nem kívánják a pokolba a csapatot, inkább együtt éreznek a játékosokkal. A La Stampa című lapban Alessandro Del Piero kijelentette: " Nincs mentségem. Miattam vesztettünk" - ám a csatár önvádja ellenére az újságírók is kiállnak a válogatott mellett.

Aranygóllal lett Európa-bajnok Franciaország
Nem nyújtotta a legjobb teljesítményt és nem játszotta a legszebb focit a világbajnoki címvédő a kontinensbajnokság döntőjében, mégis, a torna folyamán mutatott magabiztos, ellentmondást nem tűrő játékával kiérdemelte, és cserecsatárainak góljaival meg is szerezte a sikert a francia válogatott. Az olaszok szinte felhagytak bunkerfutballjukkal, és eddigi legjobbjukat adták, mégsem sikerült befejezniük a művüket.