Topligák
Angol, spanyol, olasz és német csúcsfoci, sőt.
Ez kell nekem!Háttérképek


Még több...

Hírlevél


kér lemond


Da Luz - Lisszabon
2003. november 26., szerda, 17:17|Utolsó módosítás: 2003. november 29., szombat, 13:47

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A 65 ezres új stadion öt meccsnek ad otthont.


Forrás: EPA
Ajánlat
Az Euro2004 stadionjai

A Tejo folyóval kettészelt Lisszabon az egyik legnépszerűbb portugál város, egyike Európa legősibb helyeinek. Főleg az 1998-as világkiállítás óta kedvelik a turisták, a színvonalas esemény nagyon sokat lendített rajta. Portugália fővárosa számos kultúrális látnivalóval szolgál, történelmi helyeivel a látogatókat visszarepíti a 15. és a 16. századba.

Nagyszerű építmények, szép kertek, keskeny utcák és egyéb, különféle látványosságok jellemzik Európa legnaposabb fővárosát - Lisszabon egyben ősi és modern. Nyüzsgő az éjszakai élet, diszkók, éttermek, hangulatos klubok tömkelege található a lisszaboni éjszakában.

A teljesen új konstrukció 65 ezer néző számára biztosít ülőhelyeket, és összesen 118,7 millió euróba rúgnak a stadion építési költségei, ebből 1,6 milliót a parkolóhelyek létesítésére fordítottak. A Benfica új arénája az egyik legmodernebb Portugáliában, s egyben a legbiztonságosabb is, az UEFA és a FIFA ajánlásával.

A szurkoló bárhol foglal helyet, úgy érzi, mintha közel lenne a gyephez, remek az akusztika, a kilátás és a látvány. Fontos szórakoztató-központ, vásárlási és fitnesz-lehetőségekkel. Itt játszák majd a döntőt július negyedikén.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Véget ért az EbGóóóóól


Rugby
Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Rt. © Minden jog fenntartva Adatvédelem